2020-06-19 700 瀏覽
今年生日想食中菜,所以男朋友book咗文華廳。安排坐窗口位置,我地叫咗凍頂烏龍茶,成餐飯都有人不斷加茶,好細心。我地叫左tasting menu,上菜前都會問我地會唔會有咩唔食得或有無要求。而每上一道菜都會好細心介紹,又建議我地點食先最好。我最難忘係呢個湯,黑蒜海螺燉豬展。因為返工好少有湯水飲,見到呢個湯時都無咩期待,但一飲.. 我地都嘩咗一聲,值得一試 其他菜式都好好味。花膠大大舊呢個牛加埋岩鹽,味道一流。最初以為好細份量唔夠食,但食完兩舊已經好足夠,好滿足 天使麵仲有其他無影到,如果大家去食,記得試埋佢個XO醬本身諗住食完飯買番罐比媽咪,最後無咗回事 食完飯,甜品環節。不得不提有個員工叫Daisy, 我地叫佢幫手影相,佢超級好,搵唔同方向幫我地影仲問我地滿唔滿意。就係我地食甜品時,Daisy 突然拎左個甜品出黎話送比我地,好驚喜得埋單時,Daisy 又比多個驚喜我地!佢拎咗個架,話係文華出品嘅茶葉,而茶葉仲係心形架Daisy 一路介紹一路pack好個茶葉送比我地,仲祝我地甜甜蜜蜜。 How sweet 不過茶葉係限量,送完就無,大家去時可能要碰下運氣。成餐飯都食得好輕鬆好開心,食物
今年生日想食中菜,所以男朋友book咗文華廳。

安排坐窗口位置,我地叫咗凍頂烏龍茶,
成餐飯都有人不斷加茶,好細心。

我最難忘係呢個湯,黑蒜海螺燉豬展。

其他菜式都好好味。

花膠大大舊

呢個牛加埋岩鹽,味道一流。
最初以為好細份量唔夠食,但食完兩舊已經好足夠,好滿足

天使麵

仲有其他無影到,如果大家去食,記得試埋佢個XO醬
本身諗住食完飯買番罐比媽咪,最後無咗回事

食完飯,甜品環節。
仲問我地滿唔滿意。

得埋單時,Daisy 又比多個驚喜我地!

佢拎咗個架,話係文華出品嘅茶葉,
而茶葉仲係心形架

不過茶葉係限量,送完就無,大家去時可能要碰下運氣。

成餐飯都食得好輕鬆好開心,
食物質素好好,氣氛好好,
員工全部都好nice
估唔到食中餐都感受咁好!
2020-06-04
生日