2014-08-10
今日難得男朋友黎搵我食lunch, 而佢又中意飲茶, 我就帶左佢去公司附近OZO Wesley ge “ZAAN”撑枱腳上到餐廳大約八成滿, 帶位姐姐俾左個較為隱蔽既位我地, 坐得相當寬敞舒服^^由於男朋友唔中意食set lunch, 我地就散叫左幾碟小菜食。首先黎左個明火例湯, 我個人好好好中意飲湯, 所以對湯既要求都比較高, 而呢碗正正可以滿足到我!!好足料, 又入味, 如果可以我真係想飲多碗!!!同平時去茶樓食既叉燒包唔同, 佢外面係好似菠蘿包咁, 食落去好鬆軟, D叉燒又唔會話太硬同好油食左咁多肉係要食返D菜既, 見呢樣幾特別就叫左黎試, 唔洗成日都係清炒或者上湯嘛 D醬唔會話好”傑”, 混埋落D菜度好好味!!!跟住食左我最愛既燒腩仔!!一食落口真係不得了!!!每一舊既肥瘦都分布得好平均, 塊皮脆卜卜, 而且擺左一陣都唔會話好快”林”。又一道想echo ge 佳餚最期待既甜品時間!!叫左男朋友最中意既芝麻糊, 可惜呢個稍為遜色左少少, 芝麻味可以再濃D就perfect喇!!
上到餐廳大約八成滿, 帶位姐姐俾左個較為隱蔽既位我地, 坐得相當寬敞舒服^^由於男朋友唔中意食set lunch, 我地就散叫左幾碟小菜食。 首先黎左個明火例湯, 我個人好好好中意飲湯, 所以對湯既要求都比較高, 而呢碗正正可以滿足到我!!好足料, 又入味, 如果可以我真係想飲多碗!!! 同平時去茶樓食既叉燒包唔同, 佢外面係好似菠蘿包咁, 食落去好鬆軟, D叉燒又唔會話太硬同好油 食左咁多肉係要食返D菜既, 見呢樣幾特別就叫左黎試, 唔洗成日都係清炒或者上湯嘛 D醬唔會話好”傑”, 混埋落D菜度好好味!!! 跟住食左我最愛既燒腩仔!!一食落口真係不得了!!!每一舊既肥瘦都分布得好平均, 塊皮脆卜卜, 而且擺左一陣都唔會話好快”林”。又一道想echo ge 佳餚 最期待既 甜品時間!!叫左男朋友最中意既芝麻糊, 可惜呢個稍為遜色左少少, 芝麻味可以再濃D就perfect喇!!
題外話/補充資料:
整體感覺唔錯, d staff服務態度好好, 非常值得加分!!