餐廳: 紫玉蘭
資訊:

2023-09-26 838 瀏覽
同事聚會大家一齊就揀咗附近交易廣場既紫玉蘭其實我都好鍾意食滬菜所以去前都幾期待一入到去其實環境都幾舒服最重要就係番工附近真係相當方便黑魚子煙燻蛋今次先來前菜黑魚子煙燻蛋味道唔錯層次感十足特別流心蛋黃加埋黑魚子每一啖都相當滿足泡製菜梗呢個小食平時就比較少見到但我就覺得非常有驚喜酸酸辣辣相當醒胃上海醃篤鮮平時少飲湯水嘅我出到街食飯都必會叫啲湯水飲今次呢個上海醃篤鮮相當出色味道相當天然, 飲完個人都好舒服杭州荷香煨全雞呢個雞真係睇到心機菜入面除咗材料豐富之外每一口都相當惹味個個同事都話送飯一流肉蟹蒸手打肉餅個人都好鍾意食蟹特別今次肉蟹真係好新鮮真係做到啖啖肉加埋肉餅真係必食松子繡球黃花魚呢個睇到大廚嘅心藝相當唔錯每一塊魚肉都好似繡球一樣味道方味亦都唔錯甜酸味道唔會過火春芽乾煸四季豆又係我其中一個鍾意嘅菜式四季豆炒得夠乾身又係一個送飯菜上海炒年糕年糕夠煙韌,咸味剛剛好好味到真係個個都爭住食豆沙鍋餅個人對甜野一般所以覺得正常發揮
同事聚會大家一齊就揀咗附近交易廣場既紫玉蘭

上海醃篤鮮
平時少飲湯水嘅我
出到街食飯都必會叫啲湯水飲
今次呢個上海醃篤鮮相當出色
味道相當天然, 飲完個人都好舒服

杭州荷香煨全雞

春芽乾煸四季豆
又係我其中一個鍾意嘅菜式
四季豆炒得夠乾身又係一個送飯菜

上海炒年糕
年糕夠煙韌,咸味剛剛好
好味到真係個個都爭住食

豆沙鍋餅