其實好耐之前都有幫襯過, 但由於香港太好多野食, 所以兩年後先再幫襯過。今日係星期四, 如常同男朋友出黎食飯, 又係第一個客人入去, 當時冇人, 出面counter 野食都好似未放哂, 不過d waiters都好識do, 見我地黎左, 就係咁拎d野出黎。今晚主要有以下既野食(食物counter):1. 三文魚刺身& 壽司: 算幾好食, 仲有d 肥肥地既部份可以揀, 因為我同bf 較鐘意食腩位。2. 沙律8 款, 都係同一個tone 的沙律.... 都唔算難食既~~ 冇咩特別囉!3. 熱盤有焗蠔--> 因我只食到新鮮生蠔, 其他整法我唔係咁buy, 所以我只係食左一隻, 味道ok喎! 起碼我食得落先啦!!! 其他都係d 雞排、豬排、炒菜、炒飯、炒面, 除了菜之外, 其他野都冇試過, 望埋去個樣唔係難食, 而係覺得太飽, 唔想食咁多肉。4. dessert有ice-cream, 係四款維記(包括芝麻、芒果、朱古力、薄荷醉朱古力);cake就有cheese cake、mouse cake, 因個cake 既樣望埋佢唔方好食, 都係果d 一點texture都冇既cake, 所以一舊都冇

今晚主要有以下既野食(食物counter):
4. dessert有ice-cream, 係四款維記(包括芝麻、芒果、朱古力、薄荷醉朱古力);cake就有cheese cake、mouse cake, 因個cake 既樣望埋佢唔方好食, 都係果d 一點texture都冇既cake, 所以一舊都冇食到! 另外有泡芙(呢個唔錯)、jelly仔(小朋友至愛)、即製pancake(一般)、生果(西瓜)、芒果黑糯米(呢個幾鐘意, 但飽肚)、tiramisu (好難食)、豆腐花(冇試到)....
5. 即製湯面: 都係冇試到

好喇, 到講下d燒燒野食, 有以下幾樣野:
1. 燒火腿: 唔夠熱, 似煎出黎
2. 豬仔脾: 黑椒的, 味道ok。
3. 翠玉瓜: 我至愛!! 好多汁, 好好食, 又唔滯!
4. 粟米: 呢個都幾ok~ 因有牛油味~
5. 牛排: 又厚又多血, 唔係個個食到~
6. 豬頸肉: 呢個正呀~~ 調味ok, 又夠熱!
7. 雞脾姑: ok啦~~
8: 波羅:另一至愛, 好好食~~ 因為好甜!
9. 羊肉:冇食到~
10.金沙骨:just ok~

我記得以前有大頭蝦架!!! 依家冇喇~~~~~~ 如果有大頭蝦既話就更好喇!!!!!

如果想save money但又想食飽d, 又想食任食, 呢度係一個不錯既choice~~ 不過我一年食一次就夠lu.....