餐廳: 凱悅軒
資訊:

2019-01-01 3731 瀏覽
同姊妹聚會,梗係要搵個舒服、食物又好味嘅地方!今次我哋唔食西餐嘅tea,轉食中式tea - 飲茶!😁好耐之前已經聽過呢度有點心放題,所以提議嚟呢度,話晒都係凱悅酒店,點都會有信心嘅保證!點心放題係11:00-2:30供應,我哋12點到嘅時候都已經滿座。坐喺卡位好似自成一角咁,椅背好高,唔洗擔心比人偷聽!🤣🤣點心套餐每位$308加一,餐牌上每樣都想食,分開幾次落單,唔經唔覺差不多試晒 (除咗飯同麵!)先嚟蜜汁叉燒,厚切叉燒肉質好稔,完全無筋,而且蜜汁好入味,好食!椒鹽炸魚仔上枱時係暖暖地,似係啱啱炸起,好香又卜卜脆,不過鹹咗少少。我哋最欣賞就係呢個肉鬆皮蛋豆腐,本人其實唔食皮蛋,但呢個完全唔覺有皮蛋嘅味道,醬汁甜甜地,豆腐好滑仲好有豆味,我哋仲encore咗一次!😂呢個涼拌東北雲耳,超級爽口,麻油味重,但如果可以多d醋會比較好。大大粒嘅飛魚子燒賣,蝦肉爽口彈牙,感覺新鮮,因為好友如果食到唔新鮮嘅蝦會即刻敏感,佢今次無事,證明新鮮!筍尖蝦餃皇,皮薄餡靚,相信都係即叫即蒸!另外仲有煎炸類 - 煙三文魚韮菜薄撑、鮮蝦春卷、香煎蔥油餅,薄撑粉厚咗,有d油,食唔出有煙三文魚。春卷香脆,脆卜卜。而蔥

筍尖蝦餃皇,皮薄餡靚,相信都係即叫即蒸!

另外仲有煎炸類 - 煙三文魚韮菜薄撑、鮮蝦春卷、香煎蔥油餅,薄撑粉厚咗,有d油,食唔出有煙三文魚。春卷香脆,脆卜卜。而蔥油餅煎到好脆,好似食緊一塊餅咁。

連豬腳薑都有,豬腳好稔,膠質重,薑醋甜甜哋,好好味。

仲食咗黑豚肉叉燒包、XO醬炒蘿蔔糕、醬皇蒸金錢肚、陳皮泥鯭粥、冰花雪耳木瓜糖水、杞子桂花凍糕,值得一提係泥鯭粥,好鮮甜!

以加埋一連茶芥每位$377嚟講係有少少貴,但可以享受舒舒服服、不被騷擾嘅環境,都係值得嘅,我哋唔經唔覺傾到差不多4點都無趕我哋走,非常滿意!😊

午餐