餐廳: 牛涮鍋
資訊:

餐廳: 牛涮鍋
資訊:

2022-05-15 1085 瀏覽
星期六同朋友聚舊,一行四人本來想去牛角食燒肉,但因為要等12張3-4人枱而改去隔離嘅牛涮鍋,只係等1張枱就得。入座時間~下午兩點,餐廳唔係好多食客。喺餐廳經理非常高超嘅推銷手法下,我地升級再升級,最終揀咗個食120分鐘,每人$328+10%嘅澳洲和牛放題。經理好盡責,提咗我地兩三次有廿幾款食物(生/熟)同飲品係呢個餐獨有,不過我唔記得晒有咩,只係記得冷泡茶係其中之一,好過淨係飲有糖嘅飲品。冷泡茶:四季春(左後),桂花烏龍(右後)。前:朱古力咖啡(自助)。一揀完湯底,侍應已經拎咗六小碟冷盤同幾盤牛肉(應該只係普通牛肉)同些少雞肉出嚟畀我地食住先。我地亦都喺自助區攞咗啲菜同菇返嚟烚。普通肥牛片。六小盤:(上,左至右)麻辣土豆絲,雞絲,蒜泥白肉。(下,左至右)豬肚絲,紅油炒手,麻辣牛腩/肉。自助區(一)。自助區(二)。第二輪同第三輪我地主要都係叫和牛,滿足大家對牛嘅慾望。唔經唔覺已經食咗120分鐘,個爐會自動熄嘅,但可能係非繁忙時段喇,餐廳都畀我地食埋枱上嘅食物先走,感覺無咁冷冰冰。澳洲和牛片。我對牛無特別研究/講究,普通肥牛同和牛我都覺得好味,但就唔係好食倒有咩大分別。不過久唔久一次同朋友

普通肥牛片。
自助區(一)。
自助區(二)。

澳洲和牛片。

我對牛無特別研究/講究,普通肥牛同和牛我都覺得好味,但就唔係好食倒有咩大分別。不過久唔久一次同朋友食貴啲,值得嘅。