2018-05-04 139 瀏覽
返工成日路過樓下 見佢開左一排都未有時間幫襯, 今日見時間充裕就上去嘆返個優閒lunch 先。估唔到朗豪坊隔離有個咁大地方 咁靚嘅上樓 Cafe, 呢度只係朗豪坊戲院落一半條街, 上到黎地方好大, 好舒服仲有一排大窗口...唔同一般上樓cafe 咁陰陰沉沉。平日嘅Lunch time 過後, 唔多人 唔使排隊。search 過口度食包包出色, 我就同同事一人叫一款包包share 食。呢個係軟殼蟹牛油果潛艇包, 一送到黎真係有驚喜, 大大件軟殼蟹熱辣辣 ,香脆又軟, 軟殼蟹配蛋黃醬真係好夾。 個包微暖 軟熟。食落去嘅時候無話好論盡, 唔似burger 咁食到成手都係汁。呢個海膽醬黃金蝦包-又係非常得睇,一共八隻大蝦轆,半份都有四隻大蝦而每一隻蝦都沾滿左海膽醬,本身以為D 蝦會係淋身 點知黎到竟然好彈牙, 係爽嘅。 海膽醬就當然無海膽咁濃郁, 淡淡嘅海膽味反而更加配合,唔係太膩。仲有一堆薯角 同沙律, 絕對可以食到飽飽。仲有我地女生門最愛 果茶...紅色火龍果四季春,清新,香火龍果味但唔算甜。超級四季春,有大大舊菠蘿哈密瓜西瓜同士多啤梨蘋果, 菠蘿係新鮮菠蘿,超香味。茶底就似果茶都係唔會死

平日嘅Lunch time 過後, 唔多人 唔使排隊。
軟殼蟹牛油果包

海膽醬黃金蝦包

仲有一堆薯角 同沙律, 絕對可以食到飽飽。

仲有我地女生門最愛 果茶...

紅色火龍果四季春,清新,香火龍果味但唔算甜。
超級四季春,有大大舊菠蘿哈密瓜西瓜同士多啤梨蘋果, 菠蘿係新鮮菠蘿,超香味。茶底就似果茶都係唔會死甜。

整體環境食物都好ok , 幾個女仔搵地方坐下傾下計一流。 我終於唔使再排隊買果茶 之後一路行一路飲喇。
軟殼蟹牛油果包
海膽醬黃金蝦包