2024-08-23
有個識飲識食既朋友真係好,今日就帶左我黎食呢間中式私房菜,環境優美,檯與檯之間有足夠空間,岩哂同朋友靜靜地傾計。我地兩個女仔唔係好大食,叫左3個小菜share。餐廳有唔小海鮮菜式選擇,不過就要提早預訂。所以我地今日就試下啲家常小菜先。 香煎銀雪魚,銀雪魚表面呈酥脆既金黃色,魚肉飽滿多汁,調味岩岩好,唔會太重,更突出魚既鮮味,另外配上清新的蔬菜,整體口感層次豐富。伴碟仲有沙律醬,沙律醬的酸度和甜度可以為口感增添層次。潮式涼瓜排骨煲,排骨肉質鮮嫩,吸收哂湯汁既精華。涼瓜清涼解膩,同濃郁既湯汁互相平衡。整體口感清新爽口,又不失肉類料理既厚實感,係一道極具層次感的經典潮菜。薑蔥魚腩煲,魚腩有先煎香,魚肉質地厚實。薑蔥的香氣撲鼻而來,同魚腩的味道完美融合,非常惹味,配飯一流!黎緊有屋企人生日所以問下餐廳多人預約有無得包房,原來有得包房,仲可以打麻雀,想搞鬼啲仲有得自訂字句display喺大屏幕,下次一定要帶屋企人黎!