2020-11-10 162 瀏覽
今日好晏先收工,放咗工已經唔想周圍去,就決定喺公司附近解決晚餐。之前聽朋友介紹過油麻地依間新開嘅足球主題餐廳,今日就帶鍾意阿仙奴嘅〈獅子老公〉來打卡朝聖一入到餐廳已經見到假草皮地板,恍如置身足球場上。再加上掛在窗邊歷代名宿波衫,〈獅子老公〉即刻急不及待拉住我好興奮咁介紹我知波衫係屬於邊個的,佢哋又有什麼威水史,睇得出店主同我老公都真係一直好熱愛〈阿仙奴〉不過呢,其實我就比較攰嘅所以都係睇返食咩先啦本來諗住簡簡單單叫套餐就唔使諗咁多。但係點知原來套餐都有18款!!!仲要款款都咁吸引,真係選擇困難症發作選擇套餐嘅話會有沙律,蒜蓉多士,是日餐湯,主菜同飲品。新鮮的沙律菜加上黑醋汁和橙味爆爆珠,簡簡單單的已經好好吃烤得外脆內棉的多士塗滿了厚厚的牛油蒜蓉醬,yummy 是日餐湯為甘筍湯,加添了少許新鮮蕃茄打成茸後再煮成濃湯,酸酸甜甜非常開胃〈香煎海鱸魚柳意式鮮番茄莎莎〉今天想吃魚,所以揀了香煎海鱸魚,配埋由鮮番茄和洋蔥及多款香料製成的莎莎,夠晒濃郁惹味海鱸魚的外皮煎得好香脆,肉質厚實得來結實不鬆散,一咬落去就已經有豐腴既魚油滲出來,柔潤香滑,好好食〈燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝〉〈獅子老公

不過呢,其實我就比較攰嘅

所以都係睇返食咩先啦

選擇套餐嘅話會有沙律,蒜蓉多士,是日餐湯,主菜同飲品。

新鮮的沙律菜加上黑醋汁和橙味爆爆珠,簡簡單單的已經好好吃

烤得外脆內棉的多士塗滿了厚厚的牛油蒜蓉醬,yummy

香煎海鱸魚柳意式鮮番茄莎莎

〈香煎海鱸魚柳意式鮮番茄莎莎〉
燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝

〈燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝〉
〈獅子老公〉是食肉獸,所以選了啖啖肉的黑毛豬梅肉

厚切的豬梅肉被濃濃的燒烤醬汁醃製後再香煎,juicy得來好有豬肉香

最後飲埋杯餐茶就完美了

結論:雖然只是簡簡單單的一餐晚餐,但係對於喜歡阿仙奴的〈獅子老公〉來說,是遇到知音同好,吃得零舍開胃
香煎海鱸魚柳意式鮮番茄莎莎
燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝