尋晚去金兜記食大閘蟹放題,1人食咗12隻蟹隻隻都有蟹膏,肉質結實係靚蟹,密密食條脷同上顎有點𠝹損,兩個鐘食咗12隻我覺得巳超出預期,我以為最多只食到6隻。佢加蟹算快,可能我地剛好坐在出菜位,阿姐有時唔知係邊張枱叫的蟹,見我哋張枱吉左就會俾我哋🤣當枱面清空時就食下蟹腳,手口都冇停每次每人派兩隻蟹,全部都係公蟹花膠湯好味,鹹蛋蝦球好味,但乳鴿是凍的就麻麻地。而因只有蟹是任食其他食物只會來一次,份量少,乳鴿只有1人半隻,糯米飯也不夠一人一碗,會食唔飽,話就話兩個鐘任食,但食90分鐘就話last order無得再加蟹,而其他菜都係得1份食得出有鹹蛋黃味,蝦彈牙一人半隻BB乳鴿(勁細🤣)但凍嘅,如果熱嘅再加話鹽就正啦!最後上糯米飯,兩個人得一小碟,一人都無一碗仔,又無得添食,真係食兩粒鐘都唔飽囉😂 半夜起身已肚餓因為我食完頭幾隻係就有啲暈,我叫咗一壺薑茶$30 (原本每人包一碗薑茶),一壺都有5、6碗份量,幾好飲。另,茶界$14一位,加埋1,埋單$448一位全場爆滿,晚市至少做兩輪客,要預訂,Walk in都冇得食。總括來講,服務好,阿姐見客人枱面吉的時候會主動加蟹同上菜,食得暢快,值得一讚。食
尋晚去金兜記食大閘蟹放題,1人食咗12隻蟹

每次每人派兩隻蟹,全部都係公蟹
每次每人上兩隻蟹,不過偏細

食得出有鹹蛋黃味,蝦彈牙

一人半隻BB乳鴿(勁細🤣)但凍嘅,如果熱嘅再加話鹽就正啦!

總括來講,服務好,阿姐見客人枱面吉的時候會主動加蟹同上菜,食得暢快,值得一讚。食物好味,蟹靚但偏細。四百幾蚊我覺得值嘅,一試無防,不過食完要諗定地方續攤。

2020-10-17
每次每人上兩隻蟹,不過偏細