朝早撘車去咗這家店鬆一鬆,未落單已經聞到撲鼻的鹹豆漿香😋。拜託阿媽做左一碗鹹豆漿同埋粢飯,心裏暗諗:呢啲早晨嘅暖意,真係得阿媽可以煮得出嚟呀!來碗鹹豆漿,豆味十足又滑潤得黎,材料好優 generosity 的種,油條脆勁,榨菜同呢拜的香口,真係咸香夠晒味,一啖拉開嗲個日子!話晒轉頭,粢飯啱啱好咁露面。佢大舊嘅樣貌,實喺吸引哂眼球!嗲得滯的糯米,吸足咗肉鬆同榨菜嘅精華。講真,你話佢係舊普通嘅粢飯?邊得㗎!一咬落去,糯米QQ,肉鬆鮮味重,呢啲就係我諗起就咬下去嗰種滋味!而家每日咁多新餐廳湧出,要我返嚟這家店?絕對無問題啊!只要阿媽仲喺,心情低落嗰日就知邊到搵暖囉🤗👵🍚。希望這種平民美味,香港永遠都保留得到!