(非會員)
2007-03-06 11 瀏覽
我住係家藤日本料理附近,雖然佢D價錢都幾貴,但我同屋企人成日都會去食飯。睇到其他食評都咁負面,我都好詫議…中肯D黎講,我覺得有幾個阿嬸型GE侍應態度就真係麻麻,但最近黎左個新侍應都幾有禮貌,令人印象深刻。食物方面,我覺得十分好味喎!特別係用料方面!雖然我唔食生野,但屋企人話佢D魚生好新鮮、鮮甜,我見佢D三文魚好有光澤,比超級市場嗰啲新鮮好多喎…我最鍾意呢,就係佢個炸豆腐、焗牛油冬菇同埋金菇牛肉卷。雖然炸豆腐同焗牛油冬菇都係D廿零蚊嘅平價菜色,但都製作得好有誠意。連焗牛油冬菇用嚟吊味嘅檸檬都係圓碌碌、脹卜卜,好靚好香,好有衝動咬一啖!其實我真係唔明點解有人對呢間嘢咁反感。不能否認佢啲價錢真係幾貴,但食物質數真係比出面好多所謂嘅日本料理好好多,都叫物有所值!!!