2011-07-07 46 瀏覽
4月13日, 11點幾嚟咗尖東附近搵野食, 又係平日我地又早到, 打工仔都仲未放飯, 呢間剛開門我地就入咗去~::: 沙爹牛肉金邊粉 + 熱檸茶 ::: $45沙爹湯底睇落都幾濃, 應該都差唔到去邊. 不過飲一淡, 就係覺得差咗d野, 只有少少辣味, 但係沙爹味唔夠濃… 湯底唔係差, 但係好普通. 牛肉用上肥牛, 但係牛味冇乜亦都唔入味, 肉地有d韌, 都係普普通通… 食完諗起一間幾好味嘅沙爹牛肉粉, 呢間被比下去.熱檸茶正常嘅, 冇野好講.飯後仲有個甜品送, 雖然味道幾好, 唔會太甜又有d紅豆香, 但係紅豆沙同越南野好似唔係好夾~::: 牙車快 ::: $42牙車快都幾大碟~ 椰菜絲、青瓜絲、酸蘿蔔絲份量很足, 不過全部浸晒落個水汪汪嘅魚露入面, d魚露又酸… 又稀又酸咁. d雞已經係撕成一絲絲… 但仲有d韌! 整體只係一般, 主要得個酸字.其實之前食過一次, 水準都係普通, 以喺尖咀咁樣價錢, 應該可以更好~

::: 沙爹牛肉金邊粉 + 熱檸茶 ::: $45
熱檸茶正常嘅, 冇野好講.

::: 牙車快 ::: $42

沙爹牛肉金邊粉