2024-05-29 31 瀏覽
除咗靚,就係靚。位於銅鑼灣嘅共融餐廳”就是偏偏喜歡你”,主打”靚”。由裝修到座位,兔仔到食物,都好講究。首先裝修就是一片花海,到處都是打卡的地方,就連座位都很IGable,私隱度好高!首先,我哋叫咗個Carbonara。原本以為都係普通Cafe水平,但原來都係一片花海😂。原本以為唔平,但用QR code落單嗰陣發覺可以揀免費”加大”。變成接近二人份量嘅意粉,忽然間變到好抵食。意粉則相當掛汁,而且有彈性。跟住叫了一個”菠蘿照燒雞黑漢堡”。呢個黑色嘅竹炭包明顯有處理過,外面係脆嘅。照燒雞嘅汁絕對足夠,菠蘿同蕃茄都好大份。最後當然唔少得飲品,叫了”蜜桃小熊乳酸”,好可愛嘅熊仔溶咗之後會跌落杯,可以飲多幾啖😂。原本仲想叫甜品,但食完兩個main之後已經飽到不得了,唯有下次再試🥲。最後要講講兩隻兔仔,一隻叫相相一隻叫愛愛,大隻到不得了,好好摸😂。
除咗靚,就係靚。

2024-05-26
  • 菠蘿照燒雞黑漢堡