真係由細同婆婆食過的霸王山莊,荃灣分店結業後都冇再食,前排行去尖東途中竟然畀我發現尖沙咀原來仲有間分店,食完真係令我諗起童年回憶,今日就帶爸爸黎再食過。menu原來有唔少素食,素友可以多個選擇了。🥘首先就叫左北京烤鴨(半隻) $238,首先提提大家一定要趁熱食,鴨皮咬落去卜卜脆一啲都唔油,鴨肉嫩嫩的,配搭煙韌有咬口的餅皮同青瓜、烤鴨醬和韮黃食,非常好味🤤🥘糖醋松子桂魚 $249雪白魚肉外脆內嫩,廚師已將魚骨去曬,絕對唔怕會啃到骨,伴以酸甜開胃的糖醋汁,同大量的蕃茄粒、洋蔥粒同三色椒,色彩繽紛得黎睇得又食得,如果味道可以再多啲酸就perfect!🥘老重慶擔擔麵 $72掛住影相的我就後先試呢個麵,除左份量好大好抵食!攤凍左啲麵索曬湯汁竟然更掛汁,花生醬口感更醇厚濃稠,必食推薦。🥘霸王小籠包 ($55)小籠包共有四舊,包外皮薄得黎入面竟有非常juicy的,咬下豬肉係新鮮,啖啖絕對都係精華!**每位茶芥$15。

menu原來有唔少素食,素友可以多個選擇了。

🥘糖醋松子桂魚 $249

🥘老重慶擔擔麵 $72

🥘霸王小籠包 ($55)

**每位茶芥$15。