今日又同朋友黎到荃灣行街,行到肚餓搵下附近有咩好食,見到呢間好近荃灣廣場既餐廳,位置算幾便利,咁啱心郁郁想食下燒肉,就決定係到食返個early dinner。美國和牛封門柳 200g首先黎既係我地今餐既主角,石燒牛!店員推介我地試和牛封門柳,果然夠晒大塊及厚身。上菜時師傅會將牛肉燒至一成熟,然後自己切開細塊再根據自己想食既熟成度放落石板到燒,自己控制非常自由。封門柳肉質軟嫩,牛肉味濃郁,夠晒肉汁。套餐另外再跟埋南瓜忌廉湯,沙律,薯條,味素飯同埋飲品,非常豐富。薯條係粗切,同樣有水準,新鮮炸起熱辣辣。A5和牛鵝肝丼見到餐牌極上丼飯定食系列可以三選一,套餐跟埋湯,沙律同飲品 ,只係$168,忍唔住叫埋。A5薄切和牛雪花紋好靚,肉質夠腍身,燒得啱啱好,油脂入口即化;鵝肝份量亦唔少,有5片咁多,外層煎得微微香脆,入口油香充滿成個口腔,非常惹味。鹽燒牛舌心串、羊西冷串見到餐廳仲有好多唔同款式既串燒,我地都叫左兩款試下。鹽燒牛舌心串肉質厚實有嚼勁;至於羊西冷串就有羶味得黎又恰到好處唔會太over,串燒味道調得剛好。總括而言,呢到既食材有質素,套餐性價比好高,有下次!

美國和牛封門柳 200g

A5和牛鵝肝丼
鹽燒牛舌心串、羊西冷串

總括而言,呢到既食材有質素,套餐性價比好高,有下次!