2022-10-16
2027 瀏覽
以往幾廿年,利苑出名食物有質素,招呼好。於是擒日相約好友茶敍,由於對九龍灣唔太熟路。記得有利苑諗住實無衰。打去訂檯可留檯,但不停講,最早只可訂12:45,但2:00要交檯。唔係Ma, 咁咪要食得快過澳牛光速餐🤔心諗去得利苑,預咗係貴,但食環境食招呼,算啦!最多埋單時瞌埋眼比錢就算啦。佢應該都係講笑姐。擒日去到商場見人山人海,去到門口竟然無人等檯。心諗兩點還檯你咪棧吉晒個場。入座後,不停比騷擾!不停埋嚟叫你叫什麼花膠上湯米線,仲不停話你唔留定就無嫁啦⋯⋯我話未齊人,望下先。之後又話叫椰皇。望下menu 米線$188、椰皇$58⋯⋯之後同朋友一路傾計,一路不停有人行埋嚟不停sell, sell到我都有啲火火地。如是者,叫晒點心上檯食咗無耐,就行埋嚟話兩點交檯,我話點心都無齊。之後每隔幾分鐘,又埋嚟催。如是者,1:45就走埋嚟嘈,要我哋交檯。但我哋仲有半檯嘢未食晒。1:50就要我哋埋單2:00見有人比佢哋迫得緊要,開始走人。之後就算翻檯都仲有大把吉檯。到我哋食得八八九九,有個阿姐走埋大吵大鬧、話我哋賴C唔走,又點又點!真心覺得好可惜!點解一間食物質素唔錯嘅酒樓,可以容許伙記咁樣鬧客人。睇返c
於是擒日相約好友茶敍,由於對九龍灣唔太熟路。
之後每隔幾分鐘,又埋嚟催。
1:50就要我哋埋單
2:00見有人比佢哋迫得緊要,開始走人。
之後就算翻檯都仲有大把吉檯。
真心覺得好可惜!
點解一間食物質素唔錯嘅酒樓,可以容許伙記咁樣鬧客人。睇返comments, 原來我哋唔係個別例子,原來每間分店都經常發生,好似係佢哋酒樓嘅文化咁。
難怪無人等檯啦⋯⋯