2022-11-27
呢個名喺新蒲崗真係街知巷聞,反而太子開咗咁耐,好多朋友寫過無數咁多次讚佢哋嘅潮州菜,唔知點解冇特別去就未試過,終於的起心肝有晚試吓簡單二人晚餐。坐低會問你飲咩茶,茶葉嘅選擇都幾多,香片出奇地唔差,姐姐嘅服務非常之好,好值得讚。個人覺得裝修都幾靚,對比新蒲崗就梗係舒適得多,而且呢度真係好方便,應該更方便慕名而來嘅朋友。一人一杯老藥桔,飲落去嗰一刻,唔係好識形容嘅味道,但有強烈的藥材香。鵝三寶有鵝腸、鵝肝,鵝肉,佢嘅潮洲鹵水相對濃,當然有豆腐墊底,鵝肉唔算太肥美,但係我幾喜歡,鵝肝唔係平時食較軟身的感覺,鵝腸唔算太肥,反而係我鍾意嘅類型,睇你係咪同我一樣都係怕肥嘅人,我自己個人幾喜歡過滷水汁,送粥真係一流,可惜今日唔會太大食力,留返下次。魚露浸花甲,花甲都幾肥大肉厚,而魚露味度調校得剛剛好,不過略嫌少咗啲花甲。汕頭煎蠔烙坦白講真係唔差,佢嘅蠔仔非常肥美而大隻,不過個人真心喜歡尖沙咀華苑Eva姐嘅出品,呢個唔係差,只不過我食過咁好食嘅。生醃瀨尿蝦似乎係每人必點嘅嘢食,朋友G大讚到不得了,醬汁調味的確一流,生醃嘅做法恰到好處,但個人覺得如果大隻嘅瀨尿蝦應該會更加好,由頭到尾都有肉可以食到,基本
生醃瀨尿蝦似乎係每人必點嘅嘢食,朋友G大讚到不得了,醬汁調味的確一流,生醃嘅做法恰到好處,但個人覺得如果大隻嘅瀨尿蝦應該會更加好,由頭到尾都有肉可以食到,基本上幫你拆晒咁滯,幾好。
食左大概每人四百幾蚊左右,以地方計,價錢中等,如果可以多啲人,應該可以試到佢嘅真功夫。