餐廳: 陶源中菜
資訊:

2023-08-14 196 瀏覽
這間酒樓由The Lohas商場開幕只今一直無改善:見仍有新居民中伏,所以才補出食評說出多次不良經歷本人大約光顧過3次,情況一次比一次差,無論食物質素、價錢、服務特別差:第1次:開業早期。午巿飲茶 - 食物還可以,價錢偏貴,食物質素對唔住價錢,但侍應明顯不在行炒散,永遠唔會主動加水,人手不足之餘客人呼喚要三催四請,還看到侍應之間互相指責情況。第2次:大閘蟹放題 (死蟹/臭蟹)放寬晚巿堂食後諗住食餐勁既,成差唔多$500位,一黎頭一輪4隻清蒸蟹有2隻灰黑色的糕,另外1隻怪怪唔新鮮既,得1隻正常食得人,後尾再叫鹽焗,醉蟹都有類似情況,同經理投訴後,之後每一輪都正常番,4隻最多得1隻無咁新鮮,才不再出現死蟹情況,及後經理解釋應該是來貨問題(雖然我唔信,明顯係有搏懵),當時經理態度還可接受才不追究。第3次:晚巿2人套餐$888知客姐姐套餐介紹入座後,叫伙記落單時竟然回應無呢个餐,當時我話你出面小姐介紹架喎,當時本來想起身走,攪完一輪先落齊個餐每項2選1或3選2等菜式,食完前菜後我仲加多个龍蝦伊面,等左大約半小時都無菜上,最後竟然龍蝦後叫都黎左食埋都未見$888套餐主菜既鮑參海鮮上,追左伙記3次

第2次:大閘蟹放題 (死蟹/臭蟹)

第3次:晚巿2人套餐$888
知客姐姐套餐介紹入座後,叫伙記落單時竟然回應無呢个餐,當時我話你出面小姐介紹架喎,當時本來想起身走,攪完一輪先落齊個餐每項2選1或3選2等菜式,食完前菜後我仲加多个龍蝦伊面,等左大約半小時都無菜上,最後竟然龍蝦後叫都黎左食埋都未見$888套餐主菜既鮑參海鮮上,追左伙記3次都一個推一個直到叫經理才跟進到,當時已經食左1.5小時,最後甜品再等半小時都無上,又追3-4次經理先出黎話我哋選個賣晒,老婆平時冷靜都立即破口大罵等半个鐘先話無要轉,最後結果唔洗10分鐘又整得番俾我地,最後成餐飯食左2个幾鐘不斷呼喚伙記/經理

只此3次經歷已完全Blacklist陶源永不光顧
食物 中下