2024-10-23 218 瀏覽
今日行開荃灣廣場,之後就想同朋友去食一間隱世嘅日本居酒屋。呢間日本居酒屋店內的裝潢充滿日式風情,俾人一種親切的感覺,氣氛相當放鬆,適合與朋友小酌一番。木質桌椅和裝飾營造出傳統的居酒屋氣氛。我哋揀咗幾樣嘢都好好味:✨三點盛合(三文魚,油甘魚,帆立貝)呢度嘅刺身相當新鮮亦帶著淡淡嘅甜味,配上醬油和芥末,讓人欲罷不能。三文魚同油甘魚肥美鮮甜,帆立杯啖啖肉。✨自家手作雞肉棒(必試),雞頸肉,雞軟骨佢哋嘅串燒,非常美味。雞肉棒烤得剛剛好,內裡仍保持多汁,搭配特製的蛋黃醬汁,口感鮮嫩,令人驚艷,值得推薦。雞頸頸肉同雞軟骨都保持一貫水準,好味。✨辛味噌牛筋肉鍋呢個味噌牛筋肉鍋,牛肉味道濃郁,配搭唔同嘅新鮮蔬菜和菇類,尤其是佢嘅金針菇同粉絲,吸收了湯底的精華,口感鮮脆,和牛肉搭配得恰到好處。佢個湯有少少微辣,令味道好有層次。✨串炸雞髀肉,鵪鶉蛋佢哋嘅雜物都好出色,雞髀肉入邊鮮嫩外面酥脆,鵪鶉蛋更加唔使講,加埋佢啲醬汁,食完仲想再食。 ✨生蠔罐罐燒呢一味餸好特別,佢哋將生蠔放喺個鐵罐入邊,侍應仲叫我哋快啲趁熱食。啲蠔煮熟咗都仲係大隻,鮮甜,好特別嘅煮法,值得一試。另外,我哋叫咗兩杯汽酒Sawa. 一杯係
今日行開荃灣廣場,之後就想同朋友去食一間隱世嘅日本居酒屋。

我哋揀咗幾樣嘢都好好味:

✨三點盛合(三文魚,油甘魚,帆立貝)

✨自家手作雞肉棒(必試),雞頸肉,雞軟骨

✨辛味噌牛筋肉鍋

✨串炸雞髀肉,鵪鶉蛋

✨生蠔罐罐燒

另外,我哋叫咗兩杯汽酒Sawa. 一杯係柚子味,另一杯係白桃味。美食配上好飲嘅氣酒,令到整個用餐體驗更加完美。🥂

無論食物定係氣氛,呢間居酒屋都俾人一種親切嘅感覺,好適合同朋友一路傾偈一路飲吓酒,放鬆一下。
  • 雞肉棒
  • 三點盛合