2022-11-18 76 瀏覽
咁岩星期三係太古做野,同同事順便行下Aeon超市,星期三最多優惠😎😎太古依間Aeon原來都有幾多餐廳食肆,連鐵板燒都有!見價錢都幾抵😁😁就決定食埋飯先再慢慢行超市餐牌食物選擇比想像中多一般豬、牛、雞、海鮮都有除咗飲品之外,仲可以加配炒飯,炒麵,沙律等等,咁成餐飯就豐富啲啦😌😌特登揀咗個係師傅前面嘅位置,可以望住師傅煮嘢食,夠晒過癮😎燒生蠔生蠔size好巨型❤️❤️經過鐵板燒烹調之後,生蠔肉都冇縮水,仲係脹卜卜!非常厚肉,口感肥美滑溜正👍🏼紐西蘭牛柳原來6oz份量都幾多師傅已經將牛柳切好,一堆香噴噴嘅牛柳放喺眼前,真係非常吸引🤤🤤外邊做到少少香脆效果,牛柳肉質算係幾鮮嫩,唔會乾爭爭,又唔會死實,點埋鹽醬,再加埋蒜頭粒粒,超滋味❤️❤️伊比利亞黑毛豬豚肉扒厚切黑毛豬扒,肉質爽口,豬肉味香濃突出,甜甜地,蒜蓉更加係令成件事更完美!日式炒野菜盛蒜蓉清炒油麥菜同埋洋蔥絲,清清地,share岩岩好日式炒飯因為同事唔食牛肉,所以師傅都好細心咁幫我走咗肉粒。睇住師傅喺鐵板燒塊鐵板上面炒飯,真係好精彩,啲炒飯粒粒跳動,好睇又好食😋整體嚟講,成餐飯感覺都幾好,價錢唔算貴,但又可以食到簡單實際嘅鐵板燒,可以話係日常
太古依間Aeon原來都有幾多餐廳食肆,
連鐵板燒都有!
見價錢都幾抵😁😁
就決定食埋飯先再慢慢行超市

餐牌食物選擇比想像中多
一般豬、牛、雞、海鮮都有

特登揀咗個係師傅前面嘅位置,可以望住師傅煮嘢食,夠晒過癮😎

燒生蠔
生蠔size好巨型❤️❤️
經過鐵板燒烹調之後,
生蠔肉都冇縮水,
仲係脹卜卜!
非常厚肉,口感肥美滑溜
正👍🏼

紐西蘭牛柳
原來6oz份量都幾多

伊比利亞黑毛豬豚肉扒

日式炒野菜盛
蒜蓉清炒油麥菜同埋洋蔥絲,清清地,share岩岩好

日式炒飯

整體嚟講,成餐飯感覺都幾好,價錢唔算貴,但又可以食到簡單實際嘅鐵板燒,可以話係日常生活中嘅一點小享受☺️☺️