2019-07-31
位於土瓜灣嘅Forkers位置唔係大街大巷,所以平時經過都未必見到,好彩有朋友介紹先知有間咁隱世嘅高級西餐廳❤️Dinner Set由$298起,基本配置有西班牙黑毛豬火腿及肉腸、任食黑松露薯條及任食沙律、餐湯、餐包、主菜、甜品及飲品一份,非常豐富兼抵食👍🏻蘑菇餐湯好足料,超級多嘅蘑菇碎,味道好濃郁🤤用左杯黎盛載幾得意🙈蒜蓉餐包即焗非常脆,勁香嘅蒜蓉味,仲帶點wasabi嘅辣辣地嘅感覺,好刺激味覺,越食越開胃西班牙黑毛豬拼盤拼盤出乎預料係溫熱嘅,暖暖地同薄薄地,唔會好膩,反而好開胃😋燒濕熟成美國頂級肉眼牛排好耐都無食過咁好味嘅牛排,雖然無得揀幾多成熟,但我估計大概係3成熟,肉汁爆滿,外層燒得有點脆口,但肉質軟腍,非常易入口。西班牙棕毛豬肩胛豬肉通常比人感覺會係較韌一點或乾一點,但豬肩胛肉質非常軟腍,因為肥瘦分佈均勻,唔乾唔太油,剛剛好。味道較清,配上酸汁就挺開胃。任飲黑松露薯條及沙律薯條沙律係任食,但我地真係食得太飽就無再order多份。黑松露聞落去食香,食落去就甜甜地,食曬成碟肉再食都唔會腍,仲暖暖地好脆😋好神奇,食曬薯條之後仲聞到好濃嘅黑松露味😂😂芝士蛋糕配格雷伯爵茶難得芝士蛋糕食完
Dinner Set由$298起,基本配置有西班牙黑毛豬火腿及肉腸、任食黑松露薯條及任食沙律、餐湯、餐包、主菜、 甜品及飲品一份,非常豐富兼抵食👍🏻
蘑菇餐湯
好足料,超級多嘅蘑菇碎,味道好濃郁🤤用左杯黎盛載幾得意🙈
蒜蓉餐包
西班牙黑毛豬拼盤
燒濕熟成美國頂級肉眼牛排
西班牙棕毛豬肩胛
任飲黑松露薯條及沙律
芝士蛋糕配格雷伯爵茶 難得芝士蛋糕食完係唔膩,但芝士味道都好夠,飲埋茶仲解膩!