2020-06-01
1988聽就聽左好耐,今次終於食到!原來真係好好食😍 仲要入面環境都幾靚,幾啱一大班frd去chill下!-我地4個人叫左4樣嘢,分別有雞同豬的串燒。串燒燒得啱啱好,好金黃,條邊有小小焦香,而入面的肉唔會太乾😆佢地一串係比平時的大架🤪我好中意佢地的醬,因為好香花生醬味,完全啱晒我!😌仲要甜甜地,入面有花生粗粒😋-第二樣就係冬蔭功湯啦。呢個就大約分到5-6碗,份量正常,但入面有好多草菇,仲有4大隻大頭蝦😱 大頭蝦勁多膏!蝦肉冇霉,好彈牙,肯定超新鮮👍🏻 佢個調味都啱啱好,夠酸夠辣,唔食得辣的朋友都可以飲下😚-主菜就試左生菜碎肉包。呢碟都係勁大,但肉多菜小,我地食到後面好想叫佢菜😂 因着就咁食肉碎有啲鹹🤥 同埋啲肉偏酸,應該落左太多青檸🤯但都幾開胃既!但呢個調味就有啲dry,可以多返小小鹹味。-最尾就有滷水豬手!大就唔洗再講🤭佢地將豬手炆得好腍!係唔洗咬就化個隻🤓特別係豬皮個啲位🥰又啖啖肉,勁幸福!底執左啲芥蘭,都索晒啲汁,所以成碟都幾正!呢間我真係會想再來食,太高質了😭☺️