2017-04-02 1024 瀏覽
今次已經係第5次係呢度 dinnner, 初時認識係因為團購的生蠔加紅/白酒套餐, 實在太抵食, 試了後, 覺得其他食物都好食, 所以今次再encore.今次一樣係用團購的生蠔套餐, 生蠔1 打, 來自法國, 愛爾蘭, 南非, 很新鮮美味, 配跟餐的白酒, 一流。 當然生蠔 size 就吾好咁大期望, 比較細隻啲。另外, 套餐仲包2隻 藍飽魚, 用牛油煎香, 很彈牙。跟餐以外, 因為有$40 coupon (消費滿$400可用), 所以點了晚餐 set 同其他野食。燒牛扒, 很有炭燒香味。purple sweet potato soup, 都幾特別, 不過有啲似糖水甜品。松露薯條, 很香很脆, 食到停吾到口。Hawaii Piaza, 薄批脆, 味道吾錯。最後甜品係跟餐啫喱, 坦白講, 有啲 hea, 吾係幾配合呢間法式小店的 style. 呢間係北角的小店, 幾有情調, 適合情侶拍拖或幾個朋友 gathering。下次一定會再嚟。

另外, 套餐仲包2隻 藍飽魚, 用牛油煎香, 很彈牙。
燒牛扒, 很有炭燒香味。
松露薯條, 很香很脆, 食到停吾到口。
Hawaii Piaza, 薄批脆, 味道吾錯。
2017-03-25
  • 牛扒