2024-08-23 32 瀏覽
雖然佢已經執咗,但諗返起個經歷都想喊,希望佢地呢世都唔好再開餐廳,唔好再害人。之前book咗,開開心心入去食生日飯。點知入到去個女waitress(5x歲) 冇乜表情都冇問題,講嘢鬼食泥咁都算,以為餐廳咁有善心請智障人士。咁我就好聲好氣同佢講話 唔好意思,食套餐係睇邊張餐牌?佢指向勁遠咁話 嗰啲囉(態度差到全枱呆咗) ,然後都係唔知佢指邊張。咁都冇事,我哋息事寧人,就散叫啦。咁我地叫咗差唔多6個餸,中間每個餸都有停頓俾佢寫,點知佢冇寫,仲叫我地繼續講,咁我地即刻一輪嘴咁講哂要咩餸。之後佢黑面走咗,同佢腦細/老公講話我地講得快得滯蝦佢!我地心諗WHAT? 惡人先告狀都得? 之後唔知頭唔知路既腦細就話我地蝦佢我地嘗試解釋不過佢地唔聽。咁我地見搞到咁唔開心,緊係拉大隊走人。 走嗰陣時個老細仲同我地講 '我地就執架啦' 好地地一個生日飯搞成咁....每次諗返呢個被屈既經歷都好想喊.. 隔咗幾年先敢寫返岀黎..寫寫下都忍唔住流眼淚希望佢地唔好再遺害人間同埋希望我係最後一個受害人

我地心諗WHAT? 惡人先告狀都得?

之後唔知頭唔知路既腦細就話我地蝦佢
我地嘗試解釋不過佢地唔聽。
咁我地見搞到咁唔開心,緊係拉大隊走人。
走嗰陣時個老細仲同我地講 '我地就執架啦'

好地地一個生日飯搞成咁....
寫寫下都忍唔住流眼淚

希望佢地唔好再遺害人間
同埋希望我係最後一個受害人

2018-12-04 646 瀏覽
已經食過呢間Bellini幾次啦,第一次係喺Groupon買嘅"4人藍飽魚法國生蠔白酒套餐",之後就全部散叫。"4人藍鮑魚法國生蠔白酒套餐"$398有:-鮑魚4隻-生蠔24隻-白酒一支另外我地自己再叫豬手、牛排、羊架share,就飽晒啦。基本上樣樣都好味,當中豬手就最正,外皮夠鬆跪,肉質又可以保持到夠嫩。之後每次嚟,豬手都係我地嘅心水選擇。P.S.下次會去食麵包蟹(散叫嘅生蠔)(豬手)(牛肋條?)(羊架)(套餐蠔24隻&白酒)(豬手)(散叫的生蠔)(T骨排)

"4人藍鮑魚法國生蠔白酒套餐"$398有:
-鮑魚4隻
-生蠔24隻
-白酒一支

之後每次嚟,豬手都係我地嘅心水選擇。
P.S.下次會去食麵包蟹

(散叫嘅生蠔)

(豬手)

(牛肋條?)

(羊架)

(套餐蠔24隻&白酒)

(豬手)

(散叫的生蠔)

(T骨排)

2018-11-14 388 瀏覽
補13/11好耐冇食過西餐,食個湯,主菜,甜品再飲杯咖啡。趁冇乜嘢趕交貨,仲唔食等幾時?樓面得二十個位左右,唔爆位。本人就比較偏向中午要飯,所以多數會簡意大利飯。不過今次呢個要配羊扒。牛扒煮唔好最多過熟乾身,如果本身塊肉靚,味道影響唔大。羊扒煮唔好,係最地獄。食紫不但止,個陣膻味好似火山爆發咁成碟飯都係,想硬食都唔得。但人總是犯賤。先有個湯同多士。湯係粟米忌廉湯。等左大約15分鐘。個飯望落都幾古怪,洋蔥加西蘭花。個汁好似食緊中式嘢咁。飯粒唔太生,中間冇晒白色,但依然係有咬口。羊扒望落都比較熟,只係面層落咗少少胡椒。入口第一啖唔覺好大陣羶味,咬多幾下就開始湧出黎,濃郁但唔過份,亦都好快就散發咗。甜口係兩小舊芒果味嘅蛋糕,極淡芒果味,亦冇朱古力味。我只能形容為一舊甜嘅蛋糕。都幾今人失望。總結: 雖然配撘有啲奇怪,但味道唔錯,甜品有啲失望。價錢可接受範圍內,可以返轉頭再食。
補13/11

好耐冇食過西餐,食個湯,主菜,甜品再飲杯咖啡。

趁冇乜嘢趕交貨,仲唔食等幾時?

樓面得二十個位左右,唔爆位。

本人就比較偏向中午要飯,所以多數會簡意大利飯。
不過今次呢個要配羊扒。

牛扒煮唔好最多過熟乾身,如果本身塊肉靚,味道影響唔大。

但人總是犯賤。

先有個湯同多士。
湯係粟米忌廉湯。

等左大約15分鐘。

個飯望落都幾古怪,洋蔥加西蘭花。
個汁好似食緊中式嘢咁。

飯粒唔太生,中間冇晒白色,但依然係有咬口。

羊扒望落都比較熟,只係面層落咗少少胡椒。

2018-11-13
2018-10-14 433 瀏覽
星期日約左中學同學相聚一齊食個lunch,打算搵間未食過既餐廳試下,係網上見到呢一間有半價優惠,於是即刻book左黎。搵左好幾分鐘都搵唔到餐廳既確實位置,連google map都唔岩位,唯有打去餐廳問,好彩有店員既指示先知道地點係邊入到去其實位置唔太多,有少少逼。之後店員俾左餐牌我地,仲提示我地邊d食物有優惠,邊一d無餐牌上都有幾多野食可以揀,但價錢偏向貴左少少,好彩有半價優惠,最後叫左幾個食物。先黎既係黑松露pizza,個批好脆,好有黑松露味,好好食之後就黎左個肉眼扒,都算大塊,夠我地三個人食,完全做到median rare既效果,切落去唔洗太用力,好淋夠肉味呢個蟹餅相較之下就失色少少,同我地嘅預期中有唔同,以為係會大狗少少,食落去冇咩特別最後係個帶子意大利飯,個飯係幾好食嘅,不過整體上普普通通。成餐飯係唔錯嘅,如果下次都有半價優惠,一定會再幫襯

先黎既係黑松露pizza,個批好脆,好有黑松露味,好好食

最後係個帶子意大利飯,個飯係幾好食嘅,不過整體上普普通通。

成餐飯係唔錯嘅,如果下次都有半價優惠,一定會再幫襯
2018-10-14
優惠券
2018-05-11 1174 瀏覽
lunch at 12noon with only 2 tables sitted but totally in a mess of their order management, taste so alright. Ordered ice lemon tea no syrup and ended up with no ice....wonder what problems these staff have??!! Doesn't worth coming back at all
2018-04-24 1140 瀏覽
今日同屋企人一行四個人黎dinner之前買左團購 三百幾有兩打生蠔 四隻鮑魚 一枝白酒預左會另外再叫野食團購上面顯示既生蠔同我地果陣食既生蠔唔同我地果日食既係美國同紐西蘭可能因為返唔到貨啦美國生蠔細隻dd同埋比較淡 中規中矩紐西蘭果隻就大隻d同埋好肥美我平時唔鍾意食好重海水味既生蠔 但覺得呢種啱啱好食落覺得呢度d生蠔既新鮮好鮮甜又完全冇雪味另外叫左一個啤酒薯條配黑松露醬其實薯條冇啤酒味但好脆 仲要係凍左都仲係好脆黑松露醬好香 同薯條超夾叫左個黑松露 野菌Pizza呢個Pizza反而就唔太夠黑松露味啦但d菇同芝士都好香 而且夠脆Daddy Mammy叫左個set有鵝肝 湯 T bone 甜品 餐飲我淨係飲左少少個湯其他都冇試但佢地就話係唔錯既
今日同屋企人一行四個人黎dinner

我淨係飲左少少個湯
其他都冇試
但佢地就話係唔錯既
2017-08-29 2460 瀏覽
該店的生蠔和環境ok, 但其中一名女侍應的服務質素則有待改善。我早一天致電訂位時已說明是來食groupon的二人鮑魚生蠔團購($198+10%),翌日到達店鋪show barcode時發現"購買失敗"立即補買。職員scan 完barcode才跟我說,因之前打風鮑魚未翻貨,會轉做蜆,我真的傻眼了,那為何我訂位時不講? 我到店鋪時又不講?之後職員問我們蜆想吃生的還是熟的,恕我孤陋寡聞沒聽過蜆會生吃,於是問兩者有何分別,職員九唔答八, 說什麼"你要知道蜆裏面是什麼"。算,安全起見,熟食好了。結果本來兩隻鮑魚變成兩片薄薄的如馬刀貝的鮑魚!!而本來的8隻蘇格蘭和愛爾蘭生蠔就變成另外2款法國生蠔,那就算了。不過,作為侍應,是否也應告訴顧客生蠔款式有變嗎?顧客可能就是想試不同國家的生蠔。之後我再問能否再多買一個團購生蠔餐,職員抱怨地說:"只能$168另購一打生蠔,因做團購我哋無錢賺!"當我查詢這樣order有什麼生蠔,回應是"有法國的,可能有啲美國,唔知乜喎,隨師傅俾。"須知道不同款式的生蠔,味道和價格相差很遠啊!侍應這樣回答完全不尊重顧客,好像我們在行乞似的。由於好想吃生蠔,於是繼續光顧,結果"隨
之後我再問能否再多買一個團購生蠔餐,職員抱怨地說:"只能$168另購一打生蠔,因做團購我哋無錢賺!"當我查詢這樣order有什麼生蠔,回應是"有法國的,可能有啲美國,唔知乜喎,隨師傅俾。"須知道不同款式的生蠔,味道和價格相差很遠啊!侍應這樣回答完全不尊重顧客,好像我們在行乞似的。由於好想吃生蠔,於是繼續光顧,結果"隨師傅俾"的情況下,獲發半打法國水中花和半打美國pacific rock。
2017-08-28
團購
2017-07-10 2123 瀏覽
朋友生日帶左黎食飯,位置唔算太就腳。雖然個侍應好似有D呆滯,但食物都唔錯。首先叫左24隻生蠔,等左一陣就上菜,生蠔幾新鮮,加上lemon同茄汁真係幾正,因為本人個肚好易痾,係呢間度食就冇,。生豪之後叫左個牛扒餐同埋帶子西班牙飯,黎到個西湯OK唔題,跟湯麵包都幾香,沙津菜新鮮。牛扒份量唔知點計,叫左5成熟,黎到都算係5成,肉沖都夠,食落juicy。帶子西班牙飯個帶子好食,但個飯煮得有DD硬,可能趕住收工
生蠔
牛扒
西班牙帶子飯
蒜蓉包
2017-07-06 1332 瀏覽
Went there long time ago, one of our friends bought a coupon from Groupon so we decided to try it outIt didn't disappoint us, esp. we love oysters so much and it's super difficult to find good oysters (in cheap price) in HKSo with the discounted price, it's totally a good place to dine in. But not sure if they are still having this special offer now..

2017-05-01 1367 瀏覽
員工推薦的新鮮紐西蘭青口配白汁 青口煮得過熟 都幾un 重有點渣!?不知什麼來的汁少少鹹左Set dinner 頭盤是鵝肝多士 配蘋果汁 食下去及沒看到蘋果汁 只是多士上放塊鵝肝而已 到上湯了 是忌廉磨菇湯加松露油 很creamy 好濃厚香味 Lobster sauce risotto 醬汁不夠濃,沒什麼龍蝦味 🤔飯的軟硬度適中德國烤豬手 外脆內軟 夠juicy 有個特別的醬 像玫瑰花味加蜜糖 十分的配搭 傍邊會有點乾煎蔬菜 本來單食是很難吃的 點那個玫瑰醬就好多了 員工可多介紹一下在食飯的過程 有幾桌都點完又點的生蠔 有好幾種 看來生蠔才是主打吧 下次就試試看

到上湯了 是忌廉磨菇湯加松露油 很creamy 好濃厚香味

下次就試試看

2017-04-25
慶祝紀念
生日
  • 徳國豬手
  • 忌廉磨菇湯
2017-04-20 1134 瀏覽
Great surprise to book this place with the Groupon voucherWe ordered the oyster plate and abalone by the voucher .The wine is very correct ..And we followed with risotto and whole fish Small area but the service , the food was excellent and the price is really in line with the quality .. I recommend this place ..
The wine is very correct ..

2017-04-14
5 分鐘 (堂食)
現金券
2017-04-02 1024 瀏覽
今次已經係第5次係呢度 dinnner, 初時認識係因為團購的生蠔加紅/白酒套餐, 實在太抵食, 試了後, 覺得其他食物都好食, 所以今次再encore.今次一樣係用團購的生蠔套餐, 生蠔1 打, 來自法國, 愛爾蘭, 南非, 很新鮮美味, 配跟餐的白酒, 一流。 當然生蠔 size 就吾好咁大期望, 比較細隻啲。另外, 套餐仲包2隻 藍飽魚, 用牛油煎香, 很彈牙。跟餐以外, 因為有$40 coupon (消費滿$400可用), 所以點了晚餐 set 同其他野食。燒牛扒, 很有炭燒香味。purple sweet potato soup, 都幾特別, 不過有啲似糖水甜品。松露薯條, 很香很脆, 食到停吾到口。Hawaii Piaza, 薄批脆, 味道吾錯。最後甜品係跟餐啫喱, 坦白講, 有啲 hea, 吾係幾配合呢間法式小店的 style. 呢間係北角的小店, 幾有情調, 適合情侶拍拖或幾個朋友 gathering。下次一定會再嚟。

另外, 套餐仲包2隻 藍飽魚, 用牛油煎香, 很彈牙。
燒牛扒, 很有炭燒香味。
松露薯條, 很香很脆, 食到停吾到口。
Hawaii Piaza, 薄批脆, 味道吾錯。
2017-03-25
  • 牛扒
  • 生蠔
2017-04-01 669 瀏覽
係北角區住左咁耐,呢間小店都算係光顧得最多既西餐小館,只因無論食物質素/食店環境/店員服務/都是比較優質。特別是知道groupon長期有呢間店既生蠔+白酒優惠($198有十二隻蠔+兩隻藍鮑魚套餐),俾多左借口我地一次又一次黎呢度歎蠔。其實唔駛自己開就有即開生蠔食係幾咁幸福食左個呢個蠔餐+加個一人前炭燒5 stars 頂級肉眼扒6oz晚餐+美國啤酒味薯條配自家製黑松露醬+Hawaii Pizza已經頂住個肚出去。咁多年黎,黎左咁多次都仍然keep到呢個水準,真心抵讚。

咁多年黎,黎左咁多次都仍然keep到呢個水準,真心抵讚。
2017-04-01
團購
  • 炭燒牛肉眼扒
  • 薯條配自製黑松露醬
  • 意式煎蟹餅
2016-08-27 2568 瀏覽
第—次上groupon買蠔既套餐同媽咪食生日飯,去到d位又迫,冷氣又細,同室外温度不相伯仲,d蠔一d都唔好食亦唔新鮮。我哋11人,d侍應响仲响BB頭上上菜。好後悔响度食生日飯。
2016-08-16 2284 瀏覽
今次係groupon買咗個四人餐兩打蠔送一枝白酒,啲蠔真心係唔錯,不過餐廳就唔係好變通🙄你唔夠四個真係唔好去食,佢話收返正價喎。其實又唔係唔俾錢,真係R爆頭。之後再叫咗個咩啤酒薯條,我諗係個咩嚟啫,無咩啤酒味,再叫咗個晚餐牛扒七成,唔錯,其他就好普通。