2024-05-11
九龍城啟德道隱世小店,若不是看到門外有塊大廣告牌寫住「挑戰7秒啤酒🍻大奬賞」,也吸引不到老公視線呢!覺得呢個挑戰都幾過癮,而且仲有黑啤選擇,老公一於建議入去這燒肉店試吓!店舖面積不算大,屬於日系簡潔裝修,感覺舒服。職員奉上餐牌,建我們2人就推介可吃「極上和牛盛會の二人前」,套餐已包括前菜(三品)、胡麻沙律菜、櫻花蝦味增湯,想不到這些都好味有驚喜!主角石燒肉上場啦!同餐牌上圖片擺盤一樣咁靚,完全符合商品說明條例!九州A4和牛三角胸:牛三角胸既油花好正,脂量最重,食落好軟滑好嫩!九州A4和牛上前腿肉:我覺得呢個最好食!牛味都好足夠但係食落唔會過份油膩!澳洲和牛封門柳:牛味最重,相比起之前日本和牛呢個比較有咬口!咁好食嘅和牛,梗係要飲啤酒!老公入嚟就係為咗挑戰此活動,7秒飲晒一杯 350ml 啤酒會再送一杯!好彩真係成功,好開心!最後仲有個雪糕,好似體驗緊日本茶道咁。可以因應自己想要既濃稠度,去自行調配水既份量,自制抹茶醬再淋上雲呢拿雪糕上面。
最後仲有個雪糕,好似體驗緊日本茶道咁。