2024-05-24
又嚟到令人好難受嘅星期三,梗係要食返啲好嘢啦😆今日嚟到荔枝角,聽聞長沙灣廣場開咗間新嘅日式居酒屋,梗係要嚟試吓啦。入到嚟有啲口渴,所以就叫咗兩杯飲品先第一個係有酒精嘅藍(菠蘿荔枝同埋vodka), 另外仲有一杯蘋果mojito mocktail😙佢係用咗sake杯,見到都覺得好靚😊因為都有啲肚餓,所以叫咗唔同嘅食物,覺得幾經驗嘅就係明太子翠玉瓜,明太子醬放咗喺翠玉瓜上邊味道非常之夾,又唔會太漏,所以幾好食。另外就係三色燒蠔當中包括XO醬明太子同埋鹽燒😁,我哋覺得XO醬最好味,因為可以釣到當中嘅鮮味🫶🏻另外串燒梗係要叫大蔥雞肉🙏🏻雞雞非常之善緣燒得剛剛好,另外就係雞皮薯片,佢都非常之脆同埋送酒一流🥰另外就係好特別嘅叉燒醬和牛串燒,甜甜地味道都好有趣,同埋和牛都非常之腍主菜方面就有芝士夾螺燒蟹肉意粉,都係非常之足料同埋好大個蟹殼入邊有好多蟹膏,都好鮮甜同埋都有唔少嘅蟹肉🦀🦀🦀最後就係個甜品啦,係佢哋自家製嘅花生酥,簡直係今晚嘅重點😙入口即溶