2019-03-12 122 瀏覽
係銅鑼灣沿住軒尼詩道行行下街,見有條樓梯貼住張POSTER寫住三川居酒屋,反正要醫下肚,睇黎又係時候試下新野入到黎真係好似去佐日本居酒屋咁,地方唔大,全木裝修,無論牆身,天花所有裝橫都好有日本風味望下MENU,見天氣又開始涼涼地,點佐個牛肉鍋暖下肚,再黎個睇MENU已經好吸引既火之夢壽司山先黎係個好靚既壽司山嘩,原來真係好堅,一邊係吞拿魚蓉,一邊係蟹肉,面層再黎係海膽同埋魚籽,真係成座山咁岩曬啦,朋友鐘意食蟹肉,我又勁鐘意食吞拿魚蓉,無敵咁夾啊﹗食完呢個都有DD飽再黎梗係個牛肉鍋啦好重料既牛肉鍋啊,一大堆牛肉,再配隻大大隻既生蛋,撈均食,正!不過我食牛肉鍋最鐘意其實係佢個配菜同埋個日本豆腐,呢個鍋都好足料,香口既大蔥配埋熱辣辣同甜到入心既湯底,正湯底仲有薯粉黎得居酒屋,雖然係飽,但就點都要叫個串燒啦,我地點佐大蔥雞串都真係幾大串,燒汁唔會太濃,無蓋過大蔥既香味,雞肉入面都仲淋,唔錯,下次黎可以試多d 佢地既串燒

先黎係個好靚既壽司
火之夢壽司山