2015-11-19
因為一早book 左位,所以唔駛等。今次一家人黎食,本來expect 係間再grand d 既餐廳,有d 失望,不過既然黎到,一於試下喇。難得慶祝生日,所以叫左d 貴d 既招牌菜。我叫左個龍蝦汁石鍋飯,屋企人叫左黑毛豬拼蘋果醬,同埋照燒汁黑毛豬石鍋飯。餐湯佢地都有d 講究,忌廉湯會加左d 牛肝菌上去,羅宋湯 d 味又好濃郁。我個龍蝦汁石鍋飯冇想像中咁好食,放左一陣d 飯已經索哂d 汁,同埋d 汁個味有d 怪,唔知點咁。石鍋一路keep 住d 飯好熱,搞到一路想食都唔得,要等d 飯凍番d 先。屋企人個兩個黑毛豬系列都好好食。黑毛豬真係今餐比較推介既食物。照燒汁加埋一d 都唔un既黑毛豬食落好好味,成個飯好快就食哂。黑毛豬加蒜香汁同蘋果醬個個簡直係極品。蒜香汁同juicy 既嫩口黑毛豬超好食,不過呢個都只係平日食西餐既境界。當我試埋蘋果醬之後先知道天外有天。原本只有蒜香味既黑毛豬,加左蘋果醬之後多左一種新衝擊:juicy 嫩口之中再多左一種蘋果既清甜,之前真係完全冇試過。我冇諗過食扒都可以用甜既野配搭。如果佢地花多少少心機會舖面裝修的話,一定可以將店舖檔次提昇好多。下次會再黎試其他野食,個
難得慶祝生日,所以叫左d 貴d 既招牌菜。
我叫左個龍蝦汁石鍋飯,屋企人叫左黑毛豬拼蘋果醬,同埋照燒汁黑毛豬石鍋飯。 餐湯佢地都有d 講究,忌廉湯會加左d 牛肝菌上去,羅宋湯 d 味又好濃郁。 我個龍蝦汁石鍋飯冇想像中咁好食,放左一陣d 飯已經索哂d 汁,同埋d 汁個味有d 怪,唔知點咁。石鍋一路keep 住d 飯好熱,搞到一路想食都唔得,要等d 飯凍番d 先。
照燒汁加埋一d 都唔un既黑毛豬食落好好味,成個飯好快就食哂。 黑毛豬加蒜香汁同蘋果醬個個簡直係極品。蒜香汁同juicy 既嫩口黑毛豬超好食,不過呢個都只係平日食西餐既境界。當我試埋蘋果醬之後先知道天外有天。原本只有蒜香味既黑毛豬,加左蘋果醬之後多左一種新衝擊:juicy 嫩口之中再多左一種蘋果既清甜,之前真係完全冇試過。我冇諗過食扒都可以用甜既野配搭。
下次會再黎試其他野食,個黑毛豬真係值得推介,大家黎呢到一定要試!
BTW, 呢到d staff 都幾貼心,態度都好好,加左唔少印象分