2023-07-05
平時好少會專登去到屯門搵野食不過有朋友介紹去一間比較隱世既日式餐廳 🤔的確都花左些小時間先會留意到佢地位置 🤣入到去既時候店員都好友善帶去坐bar枱位置又可以望到師傅即場整壽司🍣同時又可以欣賞個水族箱🥹 覺得自己好似去左海洋🌊館咁靚 🫶🏻 環境又乾淨整理 🫰🏻🌟串燒系列1️⃣ 豚肉韮菜卷 🍢 💰$38第一次食到呢種咁扎實既感覺 外層燒到焦香同脆口但唔會覺得乾柴 👍🏻韮菜係非常足料到扎實 😂2️⃣ 日本青椒仔 🫑 💰$32顏色好鮮亮🟢以為佢係辣椒仔原來唔係 🤣適合送酒小食3️⃣ 雞胸軟骨串 🐔 💰$32🌟褔岡凍蕎麥麵 💰$88咁熱既天氣果然食到涼爽既食物係好快樂既事🎉呢個冷麵令人食完好透心涼❄️將雞蛋🥚同冷麵🍜撈好一齊食感覺變得更有鮮甜味 🥹🌟牛油果三文魚沙律 💰$90三文魚同牛油果果然永遠係絕配 ☝🏻配三文魚籽既鹹香又令到呢個沙律會係鮮甜弓食完帶出refresh既感覺 🤩🌟黑松露鰻魚卷 $138係原條鰻魚整好再切至厚到平均 面頭裝飾帶有些小黑松露覺得食落令人有種燒香過既味道 🤣🤣🌟精選火炙壽司拼盤9件 🍱 💰$268基本上都係師傅發辦、令人好期待會係d咩每件都有燒過香氣十足 👃🏻💨令到每件壽司🍣本身
不過有朋友介紹去一間比較隱世既日式餐廳 🤔
係原條鰻魚整好再切至厚到平均
面頭裝飾帶有些小黑松露
覺得食落令人有種燒香過既味道 🤣🤣
🌟精選火炙壽司拼盤9件 🍱 💰$268
基本上都係師傅發辦、令人好期待會係d咩
每件都有燒過香氣十足 👃🏻💨
啤啤推介指數:🐻🐻🐻🐻/5粒
鮨亭 (屯門)
📍地址:屯門青善街22號康景花園地下3-4號舖
☎️ 電話: 243001111
#香港美食 #新界美食 #屯門美食 #啤啤遊食團 #美食推介 #屯門美食推介 #假日好去處 #相機食先 #港人推介美食 #平民遊 #日式 #打卡美食 #日式餐廳
#穩世餐廳 #japanese #omaksehk
#foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #Japanstyle #eatinhk #thaistyle
#bearbeareat
#bearbeareat屯門