2023-04-07 640 瀏覽
係銅鑼灣想搵間坐得舒服又平平地既cafe真係唔易~ 呢晚就同男朋友發掘到一間樓上cafe,人均二百左右就食到dinner set😍 有哂餐湯﹑主食﹑甜品﹑飲品,食到捧住個肚走🤣 原來星期一至四過黎仲有+$1有慢煮鮑魚同+$28有蛋糕放題🤩 樣樣都係小店用心製作,CP值超高!♢ 🦐𝑺𝒂𝒌𝒖𝒓𝒂 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑺𝒐𝒖𝒑櫻花濃蝦湯 ‧ 所有主食加$48可享用餐湯﹑甜品﹑飲品。睇唔出個湯細細碗,但係咁足料!櫻花蝦味超香濃,鹹鹹香香咁,味道突出。♢ 🐓𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔 $𝟓𝟖香草蜜糖無激素雞翼 ‧ 見小食唔貴,加左個雞翼試下,真心超好食!雞翼皮烤得香脆,沾滿香草蜜糖味,超級入味!肉質亦夠滑嫩,做到真正外脆內嫩,係近期食過最好食既雞翼👍🏻♢ 🍳𝑶𝒎𝒆𝒍𝒆𝒕𝒕𝒆 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 𝒘/ 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝒔𝒕𝒚𝒍𝒆 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑬𝒆𝒍 $𝟏𝟓𝟖招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 ‧ Cafe招牌菜,幾有fusion特色,當然不可錯過!原條鰻魚鋪滿隻碟,賣相非常吸睛!鰻魚下面隱藏住滑蛋,炒到好滑溜,蛋味香濃。而蛋入面又包住risotto,加左香菇,整體好creamy,

♢ 🦐𝑺𝒂𝒌𝒖𝒓𝒂 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑺𝒐𝒖𝒑

香草蜜糖無激素雞翼

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 ‧ Cafe招牌菜,幾有fusion特色,當然不可錯過!原條鰻魚鋪滿隻碟,賣相非常吸睛!鰻魚下面隱藏住滑蛋,炒到好滑溜,蛋味香濃。而蛋入面又包住risotto,加左香菇,整體好creamy,而且份量十足,真係好抵食!
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯

♢ 🐖𝑺𝒍𝒐𝒘 𝑪𝒐𝒐𝒌 𝑩𝒐𝒏𝒆𝒍𝒆𝒔𝒔 𝑮𝒆𝒓𝒎𝒂𝒏 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑲𝒏𝒖𝒄𝒌𝒍𝒆 $𝟏𝟔𝟖
紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手 ‧ 男朋友試左豬手,好有驚喜!首先份量超多,兩大件豬手好巨型,而且幫你起好骨,認真貼心🫶🏻 豬手炆得好軟腍,豬手滑溜又有彈性,加埋紅酒黑椒調味真係超香口!仲有薯蓉伴碟,綿滑細膩,同樣出色!
紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手
紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手

♢ 🍰𝒀𝒖𝒛𝒖 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝒄𝒂𝒌𝒆
套餐可以揀一件甜品,我地揀左柚子芝士蛋糕,大細岩岩好,唔驚太大件食唔哂🥹 芝士蛋糕質地偏軟滑,唔會太實淨又覺得膩口。柚子香味幾突出,仲有少少玫瑰花香味,口感清新。
柚子芝士蛋糕

♢ 🍫𝑶𝒓𝒆𝒐 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 +$𝟏𝟓
餐廳有唔少飲品選擇:梳打﹑朱古力﹑水果茶﹑花茶等,我地揀左杯最打卡able既oreo朱古力~ 大量忌廉同原個oreo鋪面,飲到底仲有oreo碎,朱古力味夠香濃,足料又好飲!

• 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
  • 紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手