2019-01-06 355 瀏覽
自從華明百佳同樂怡759都冇埋基本上都唔會特登行果個上山位,咁啱偶然經過發現原來果頭新開咗間牛肉麵,仲做緊頭幾日開張八五折,兼有得抽獎添(然後零抽獎運嘅我抽中咗另一張八五折劵🙄😂)小店菜色選擇唔多,都係麵飯同少少鹵水小食,叫咗碗紅燒牛肉麵,可以揀唔辣幾貼心,比較特別係佢有蕎麥麵揀,不過第一次試就揀基本款先。幾鐘意呢度個湯底唔係大刺刺嘅濃湯,而係香得嚟又幾柔潤果隻,都我差唔多成碗飲哂,飲完唔覺話好頸渴,聽店家話係用牛骨煲出嚟😌牛肉就用牛𦟌位,切得幾薄,有啲位都幾韌下,牛味唔算話特別濃,可以再好啲,而蘿蔔就超鐘意,煮得腍哂入哂味又甜,一啲草腥味同白位都冇,我會想另外叫一碟食囉。本身個麵仲跟隻蛋,不過賣哂就轉咗雞腿,滷水味稍淡不過不失,但無啦啦多件肉食已經好開心😂至於小食叫咗個皮蛋豆腐就有啲失望,成磚百福豆腐咁,個汁好稀好淡同冇汁冇分別,要靠豬肉鬆先提到味,皮蛋就有微量軟心,如果再溏心啲就好好多😗 不過始終都只係開業咗幾日仲有好多微調嘅空間,希望下次去會更上一層樓✨