2022-10-01 68 瀏覽
今晚去咗ㄧ個隱世秘處,其實有地址用 Google map search 好容易找到,從顯徑港鐵站行去10分鐘左右,大街行入去ㄧ條小巷就見到。原本訂咗7點,我哋早到咗20多分鐘,可以包場式打吓卡先,正👍環境好寧靜舒服,裝修有格調,可容納20人左右,可以包場開細party 喎🥳先叫做兩隻生蠔 Gillardeau ,海水味重,肉質肥厚,豐富口感。荷蘭黑毛豬腩片生菜包,特配醬汁加蒜片,內暖外脆,醬汁有少少辣,黑毛豬肉質嫩滑。真想叫多客😋廚房推介沙嗲濃湯牛肉麵,梗係要試啦!沙嗲味好香濃,薄切牛肉份量很滿足,仲有流心溫泉蛋和火腿配搭。海鮮沙律,有蝦有帶子配酸酸地嘅醋汁,食落很開胃,蝦彈牙。雙檸梳打,飲落有D細細粒果肉喺底部,問咗店員呢D係意大利青檸果肉配鮮檸,我個人非常欣賞青檸果肉,好 fresh 😘朋友叫咗杯椰子烏龍奶茶飲,佢話兩者互相協調適中。

海鮮沙律,有蝦有帶子配酸酸地嘅醋汁,食落很開胃,蝦彈牙。

朋友叫咗杯椰子烏龍奶茶飲,佢話兩者互相協調適中。

生蠔 Gillardeau
雙檸汁