2023-10-22
朋友介紹下知道呢間超隱世omakase,係西營盤開始到灣仔新分店,居酒式格局🏮,最特別係價位自訂,午市晚市都係$600/位起,豐儉由人☺️ 食之前幾日師傅仲會先打電話問下有咩鐘意食/唔食,非常貼心🫶🏻當日去到有三枱客人,每一道菜上既時候,店員都會好詳細咁介紹👍🏻食野之餘又學到野既呢個體驗好好😍我地揀左$1200/位,另加左隻流心斑馬賴尿蝦😍(要預訂) 因為當日隔籬枱都有叫賴尿蝦,師傅仲好,貼心咁order咗雌雄各一隻,等我地兩枱share食😆流心係控制煮既時候既温度令到中間既膏呈liquid狀態🤗超考功夫😋🥢前菜 鹿兒島縣三文魚軟骨🐟、蟹仔🦀、北海道螢光魷魚🦑第一次食三文魚軟骨,感覺好特別,好好嚼🤣蟹仔就超脆口🥢大阪灣赤貝連群邊🥢鹿兒島花金鼓第一次食呢種魚🤔熟成左3日魚味較淡但口感好特別😯🥢炭燒伊左木🥢千葉縣地金目鯛🥢北海道本象拔蚌吸水位海水味較重、中間位會食到少少甜☺️膽位另上一淡食落口鮮味十足🤗🥢四國鰹魚腩配柚子蘿蔔汁🥢鯖魚🥢銀雪魚刺身 皮輕燒過好脆同煙韌🥢蛇腹拖羅 油脂感重🥢燒俄羅斯左口魚壽司超油足足有三層厚 入口即溶🥹🥢宮崎縣有機風乾南瓜蛋沙律🥗🥢三文魚子呑拿魚醬配黑胡椒麵包🥢一成
🥢前菜 鹿兒島縣三文魚軟骨🐟、蟹仔🦀、北海道螢光魷魚🦑
第一次食三文魚軟骨,感覺好特別,好好嚼🤣蟹仔就超脆口
🥢大阪灣赤貝連群邊
🥢三文魚子呑拿魚醬配黑胡椒麵包
🥢一成熟封門柳和牛配鰻魚汁青瓜薯蓉
🥢海鮮湯Risotto
超鮮甜而且唔會食落覺得膩😆
🥢柚子cheesecake brownie配柚子sorbet
由頭到尾食左3個幾鐘,食物誠意滿滿,而且有少少創意fusion料理菜式同食到好多款魚,有啲平時仲好少見😋絕對會再去🫶🏻期待下次再試其他野🤩