2024-08-03 50 瀏覽
今日去肥豬朋友屋企,係附近搵到間米線店。地點唔係大街既地方 ,要街坊至會知!點左一碗酸辣米線,一碗麻辣米線同埋涼拌牛柏葉,見到野飲有優惠價配餐加錢 就有珍奶飲 叫左杯凍檸茶同蜜瓜珍珠奶茶。🧋野飲估唔到有珍奶,質素都正常。今次想推介係米線同小食🥢🍜 酸辣米線 小辣 墨魚頭+豬耳,一上枱就散發出陣陣誘人既香氣。米線口感Q彈 順滑,好既米線係口中會順滑,一d都唔會黏。湯頭好濃香醇,能夠勾起食欲,食完一啖又一啖,特別一提係甜湯頭 ,微辣而又酸爽。我個人係鍾意呢種甜湯頭,會配埋酸菜蔥芫荽等配料,如果唔鍾意可以叫走青。配菜簡左墨魚頭 同埋豬耳 爽口彈牙,配埋個米線 好夾!🍜肥豬叫個碗係麻辣米線 墨魚丸+豬肚呢個湯底既米線上面會放左肉碎粒,每件都好大粒,而且肉質鮮嫩帶小小麻辣,仲有木耳等配料 ,同麻辣湯頭完美融合。所有配料比得好多 😂好足料 ,成餐食到好飽。🫓 小食 簡左牛柏葉 ,可以簡辣度,簡左小辣 ,牛柏葉個調味係麻辣 ,口感爽脆,一d都唔會un 配埋花生碎,口感層次豐富。黎到一定要試!另外一讚係餐廳仲會提供紙巾牙籤 ,好貼心既一間餐廳 👍🏻呢到絕對是米線愛好者必去之地!

點左一碗酸辣米線,一碗麻辣米線同埋涼拌牛柏葉

米線口感Q彈 順滑,好既米線係口中會順滑,一d都唔會黏。
配菜簡左墨魚頭 同埋豬耳 爽口彈牙,配埋個米線 好夾!

🍜肥豬叫個碗係麻辣米線 墨魚丸+豬肚

所有配料比得好多 😂好足料 ,成餐食到好飽。

另外一讚係
餐廳仲會提供紙巾牙籤 ,好貼心既一間餐廳 👍🏻
呢到絕對是米線愛好者必去之地!