2021-12-28
見到 Burger就知是肥西代名詞,正如見到希雲街就知是好西一般👅最近放棄減肥後又再次愛上burger,希望快啲整到排行榜🤟🏻前幾日就去咗呢間bookmark 已久嘅手打漢堡小店🉐👅水牛城炸雞漢堡($98)8/10呢個真心驚喜 —— 塊雞又脆又大塊仲要爆多肉汁,炸粉薄身得嚟又唔會畀啲醬整到淋晒。講起啲醬就唔太辣嘅,但都夠惹味😆最估唔到係有菠蘿同牛油果,香甜多汁嘅菠蘿+軟滑嘅牛油果+爽脆嘅生菜,加埋個包嘅芝麻同牛油香,邪惡得嚟實在太正了吧🥺必食!!!👅經典手工和牛漢堡($108)7.8/10Basically burger 要有嘅配料呢個包都有齊,加埋幾大塊bacon,啲肉汁流到成個枱都係,流埋入我袖口🤪平時我唔太好bacon,但呢到整得香口得嚟又唔太鹹,係肥西可接受嘅味~不得不提啲炒洋蔥不錯,肥西平時都唔食洋蔥嘅,但都係個句,可接受😂如果鐘意食洋蔥嘅人應該會嫌落得唔夠多😗總括嚟講係一個合格有突嘅burger,但太classic 嘅嘢都唔會太outstanding😌👅番薯條(+$20)7.8/10不論係食台灣嘢定burger 定cafe,番薯條真係肥西必嗌✅呢到全部薯條都唔會切得太幼,所
👅水牛城炸雞漢堡($98)8/10
👅經典手工和牛漢堡($108)7.8/10
👅番薯條(+$20)7.8/10
不論係食台灣嘢定burger 定cafe,番薯條真係肥西必嗌✅呢到全部薯條都唔會切得太幼,所以都偏淋身,但香甜軟滑嘅番薯無論如何都冇得輸🤤佢會畀埋千島醬,但唔點醬原汁原味食先係王道💯
👅黑松露薯條(+$30)7.6/10
份量多,唔油膩,又長又粗好難唔鍾意😏加上海量黑松露粉(雖然冇咩味)但仲有海苔粉同黑松露醬搭救😎本身薯條熱辣辣又外脆內粉,如果黑松露味再重啲就perfect😗
________________________
係一間好值得去嘅小店,店面細座位唔多,但啲擺設好用心(very cute burger toys on each table!!),店員都好nice,重點係港島呢個價位呢個味道,無嘢好彈💛
味道:7.8/10
環境:6/10