2019-05-01
呢間樓上Cafe個入口真係好唔起眼,明明Google map都話我哋到咗,我同朋友喺個十字路口兜左好多個圈先搵到幢大廈入口要喺條巷仔行入去🤣🤣🤣Cafe面積唔大,大約坐到廿幾人,我地坐嘅位置可以望到半開放式既廚房,佢哋煮嘢食嗰陣啲香味傳晒出嚟真係令人流哂口水🤤🤤🤤.🥫周打蜆肉忌廉湯$68南瓜野菌湯 $58忌廉湯味道鮮甜,入面除咗有蜆肉,仲有啲青豆同紅蘿蔔粒 。至於南瓜湯就較濃郁,入面仲有好多野菌。湯會配埋蒜蓉包,好香蒜蓉牛油味又好脆!勁想食多件😆如果多人share,推介大家就咁單點蒜蓉包,真心好食🥳.🍗煙燻迷迭香雞翼 $78上枱時佢哋會用火槍燒著蓋上面啲迷迭香,燒完再焗大約30秒就食得!肉質嫩滑,食嘅時候感受到陣陣迷迭香嘅味道😍😍😍.🥘大蝦汁海鮮燴意大利飯 $138飯煮得淋身,而且啲飯吸晒個湯汁,味道非常濃郁😋再配埋青口、蝦同蜆,海鮮夠新鮮,唔錯👍🏻.🐏法式香草燒羊架配薄荷醬 $178有三件羊架咁多,七成熟,食落一啲都唔騷又唔乾,夠腍,點少少薄荷醬又幾好味!如果上枱後覺得都係有啲生,可以要求佢哋再煮熟啲。配菜仲有薯蓉同茄子天婦羅,薯蓉香滑得黎又夠creamy,仲有啲粟米粒添😍.🍹芒果水
🥫周打蜆肉忌廉湯$68
南瓜野菌湯 $58
🍗煙燻迷迭香雞翼 $78
🥘大蝦汁海鮮燴意大利飯 $138
🐏法式香草燒羊架配薄荷醬 $178
雜果水果茶 $48
兩杯都落左好多生果,味道酸酸甜甜,幾開胃😊