2018-03-14 178 瀏覽
平時比較少去何文田食野,但去朋友屋企坐順便食飯,行行下我地見到門面幾特別,於是行過去睇下餐牌原來係食牛扒既!我地兩個都係扒王嚟,所以完全無考慮就入咗去喇!侍應哥哥好有禮貌地介紹每種肉嘅烹調方式,最後我哋選擇咗Prime級牛扒同豬鞍架!另外加咗蔬菜沙律、樽裝Zero同英國手工啤!店内裝修簡單,但都幾有美國feel薯條係即炸熱辣辣嘅!好幼身好有黑松露味!侍應姐姐見到碟上面無晒,就會幫我哋加添薯條,所以薯條係無限量供應!Prime級牛扒係無添加抗生素同荷爾蒙,廚師將佢煮到三成熟,上枱嘅時候都已經見到粉嫩肉質,真係好吸引!咬落好厚好多汁,配埋用牛肩肉煮嘅特別醬汁,更加突出牛扒味道!而牛扒底部嘅薯蓉好滑好有牛油香味!另一個扒我哋叫咗西班牙粟飼豬鞍架,上枱嘅時候已經覺得好厚好大塊,擔心唔知會唔會好”柴皮”呢?但當我切開一刻,真係有D驚喜!好容易切開肉質好嫩,咬落仲好多肉汁,真係無諗過會有咁樣嘅口感!呢個豬鞍值得下次再encore熱情果蛋白批好好味,唔太甜,蛋白面打得好滑,而熱情果嘅酸味剛好中和返剛才食嘅肉,真係不錯!另外佢地有得訂10.5吋,下次試下訂一個比屋企人試下先!

店内裝修簡單,但都幾有美國feel