2024-05-31
早排同朋友喺商場行吓街嘅時候發現有間文青Cafe相當特別,喺商場入面好似自成一角咁樣。入面嘅環境好寬敞,種滿咗好多綠色植物,一入到去已經令人覺得好舒服,好適合同朋友坐低喺度休息吓傾吓偈。🥰**士多啤梨,牛油果,車厘茄,秘製烤雞腿扒,柚子醋水耕菜沙律**呢個沙律做得好精緻,每個材料都色香味俱全!我好欣賞佢哋嘅沙律全部係來自本地嘅水耕蔬菜,一食落口已經覺得好Fresh唔會有泥味。加上秘製的烤雞腿扒,肉質好嫩滑,成個配搭都好好,令人覺得好開胃。🍓🥬**吉列牛舌肉配自家製燉牛肉燒汁意粉**牛舌肉烹調火候啱啱好,外層金黃色好趣,切開之後竟然咁鮮嫩juicy!佢哋連意粉湯底都係好用心機用牛尾牛骨去熬製,配埋濃郁燒汁,成個意粉組合組合簡直就係絕配。🍝**芒果斑蘭椰汁糯米窩夫配雪糕**呢個甜品窩夫十分鬆軟,最特別係腳喺入面加埋糯米飯,成個口感同味道同普通窩夫好唔同。加埋芒果同斑蘭椰汁,味道會清新芳香,果甜味十足。🧇**鮮奶咖啡**** 芒椰奶真露**Latte咖啡香濃醇厚,加埋好香濃嘅鮮奶,真係令人好提神,更加唔好講佢哋嘅拉花技術係好似藝術品一樣咁靚!另一杯就用了新鮮芒果肉同椰子水製成,感覺好清新好夏
**吉列牛舌肉配自家製燉牛肉燒汁意粉**
**芒果斑蘭椰汁糯米窩夫配雪糕**
**鮮奶咖啡**
** 芒椰奶真露**
Latte咖啡香濃醇厚,加埋好香濃嘅鮮奶,真係令人好提神,更加唔好講佢哋嘅拉花技術係好似藝術品一樣咁靚!另一杯就用了新鮮芒果肉同椰子水製成,感覺好清新好夏日,飲落嘴唇好滑唔膩口,好適合炎夏消暑。☕️🥭