餐廳: 十里洋場
資訊:

2022-09-20 1526 瀏覽
飲食記錄:脆煎灌湯小籠包小籠包外皮煎得香脆,肉餡鮮甜多汁,好味道喔賽螃蟹餃皮薄餡靚,真材實料,好多蟹肉😍混合咗瑤柱絲,提升蟹肉嘅味道👍🏻餐廳附上豉油點賽螃蟹餃。個人本身食開比較淡味,亦比較拒抗點豉油提鮮(會蓋過蟹味🤨),覺得唔點豉油好味啲螞蟻上樹春卷炸得香脆嘅春卷皮包住煙韌嘅粉絲,幾夾咖🫶🏻春卷微微帶香辣,香口帶滋味~梅菜燒肉包賣相好吸引!個包好軟熟,可惜梅菜燒肉味唔突出,多菜少肉🤨鮑魚糯米燒賣個人認為鮑魚同蒸糯米嘅質地唔算好夾😗食好好飽🤰🏻前菜小食前菜小食每枱有一份,好貼心呀~一份有3種小食:涼伴西芹、涼拌木耳及香飯魚仔(唔肯定叫咩名🤣)。我唔鍾意食西芹,所以無試涼伴西芹,但其餘兩款小食我都鍾意❤️好開胃!
飲食記錄:

脆煎灌湯小籠包

小籠包外皮煎得香脆,肉餡鮮甜多汁,好味道喔

梅菜燒肉包

賣相好吸引!個包好軟熟,可惜梅菜燒肉味唔突出,多菜少肉🤨

鮑魚糯米燒賣
鮑魚糯米燒賣