2019-11-27
眨眼又到了12月,好自然諗起聖誕佳節,而大部份餐廳亦開始推出聖誕套餐,讓大家可早一步慶祝。今晚就跟兩位好傾的友人提早吃聖誕餐慶祝,希望能在這時勢互相打打氣,多點正能量。位於麗豪酒店內的Carnival Bar 吸引之處是又有得玩又有得食。第一次來到,果然令我好驚喜,單單玩樂的種類已可讓大家樂而忘返,整個環境都好有feel。除了玩樂之外,還有個小酒吧,而用膳區亦相當舒適,多張闊落的卡座和小圓枱,真係好咁大夥兒來玩樂。Carnival Bar正推出「節日晚膳套餐」Festive Set Dinner ($428/每位),共有四道菜連兩杯飲品,菜式相當豐富吸引。順帶一提,如果17/12或之前預訂並付全費就可享有優惠:24-25、31/12有八折,而26/12和1/1仲有七五折。 ******************************慶祝佳節當然要飲返杯,餐前可先選富豪紅/白餐酒或鮮果汁一杯。見大部分是海鮮菜式,就要杯白餐酒 Regal White Wine (Chardonnay 2018),味道清爽香甜,唔會太過酸澀,易於入口,正合我口味。**********************
位於麗豪酒店內的Carnival Bar 吸引之處是又有得玩又有得食。第一次來到,果然令我好驚喜,單單玩樂的種類已可讓大家樂而忘返,整個環境都好有feel。除了玩樂之外,還有個小酒吧,而用膳區亦相當舒適,多張闊落的卡座和小圓枱,真係好咁大夥兒來玩樂。 Carnival Bar正推出「節日晚膳套餐」Festive Set Dinner ($428/每位),共有四道菜連兩杯飲品,菜式相當豐富吸引。順帶一提,如果17/12或之前預訂並付全費就可享有優惠:24-25、31/12有八折,而26/12和1/1仲有七五折。
配菜有清爽翠綠的西蘭花;清新爆汁的車厘茄,還有粉綿兼滿有薯香的薯件,烹調入味,連醬料也不用添加。
------------------------------ 不知大家諗咗聖誕節去邊度狂歡未? 餐廳有酒吧可喝過痛快外,又有桌球枱、電子飛鏢靶機、Beer Pong、VR Game、Live Band、睇波,仲有最潮的電競,包羅萬有,可玩得過癮,當然連埋這頓「節日晚膳套餐」,真係吃喝玩樂集於一身,唔傷腦筋,大夥兒Merry Christmas!
題外話/補充資料:
順帶一提,得知酒店於今星期五29/11在某社交平台會出一個遊戲給大家玩,可以贏取兩位聖誕自助餐。