知道呢間餐廳啲果jam選擇多又特別仲有日本得獎嘅Shokupan 所以今次特登嚟試一試🍞𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑃𝑙𝑎𝑡𝑒: 𝑆𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛 🐟三文魚pasta普通 pasta麵質有d硬&乾Shokupan 名符其實👍🏻👍🏻👍🏻鬆軟香烤味道非常好 ☕️𝐽𝑒𝑤𝑒𝑙 𝐽𝑎𝑚: 𝐸𝑎𝑟𝑙 𝑔𝑟𝑒𝑦 / 🧈𝐻𝑜𝑘𝑘𝑎𝑖𝑑𝑜 𝐵𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟Earl grey jam 質地都好滑 不過earl grey 味唔太特出 頗甜反而北海道牛油更勝一籌 質地更creamy 更濃郁最令我驚喜係呢款🍓🫐🌹𝑀𝑖𝑥𝑒𝑑 𝑏𝑒𝑟𝑟𝑖𝑒𝑠 𝑓𝑟𝑢𝑖𝑡 𝑡𝑒𝑎 •石榴石草莓果醬 𝑆𝑡𝑟𝑎𝑤𝑏𝑒𝑟𝑟𝑦 𝐺𝑎𝑟𝑛𝑒𝑡 •藍寶石藍莓果醬 𝐵𝑙𝑢𝑒𝑏𝑒𝑟𝑟𝑦 𝑆𝑎𝑝𝑝ℎ𝑖𝑟𝑒 •紅寶石玫瑰紅桑子果醬 𝑅𝑢𝑏𝑦 𝑅𝑜𝑠𝑒 & 𝐹𝑟𝑎𝑚𝑏𝑜𝑖𝑠𝑒茶內嘅水果料非常豐富 配合3種果jam 淡淡都有果香係口中揮發同埋佢一壺份量都好大 可以加添熱水建議可以兩位朋友享用一壺🥯𝑀𝑖𝑙𝑘 𝐵𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑡𝑜𝑧𝑧𝑜: 𝑌𝑢𝑧𝑖呢款柚子都非常好食又creamy包嘅質地十分軟屬頗有飽肚感建議可以做下午茶比較適合如作飯後甜品就感覺over左 太full
知道呢間餐廳啲果jam選擇多又特別

仲有日本得獎嘅Shokupan