晚餐叫咗雞同鴨講嘅外賣,點咗冬陰功牛腩配黃薑飯,再加杯利賓納梳打($65+$5%運費)。整體味道唔錯,酸酸辣辣好開胃,但略嫌牛腩嘅份量少咗啲。食品部分冬陰功牛腩配黃薑飯:冬陰功味道濃郁,酸辣啱啱好,飲落非常開胃,天氣熱食都唔覺得膩。牛腩質地煮得算軟身,但份量真係有啲少,食到一半已經覺得牛冇咩踪影。至於黃薑飯,色澤金黃,飯粒有少少香料味,配埋冬陰功汁食,真係一啖接一啖。利賓納梳打:呢杯利賓納梳打有啲失望,味道淡到接近冇咩利賓納味,感覺就似普通嘅淡氣水咁,完全唔突出,當普通解渴算係咁。⭐食品評分:3.5/5環境與服務由於係外賣,環境冇得睇,但送餐速度算快,包裝整齊,湯底冇漏,仲保持到熱度,服務算唔錯。不過,外賣呢個價錢再加運費,配料份量偏少,會覺得性價比一般。⭐服務評分:3.5/5總體感受冬陰功牛腩飯味道係最大亮點,酸辣汁絕對加分,但牛腩份量少係一個小遺憾。黃薑飯香味十足,但飲品就比較普通。如果你鍾意開胃嘅冬陰功,呢個飯值得試,但就唔好期望太多牛腩囉!⭐總體評分:3.5/5
整體味道唔錯,酸酸辣辣好開胃,但略嫌牛腩嘅份量少咗啲。

食品部分

⭐服務評分:3.5/5

總體感受

⭐總體評分:3.5/5
2024-12-09
15 分鐘 (外賣送餐)