2024-08-06
最近的朋友話依度開咗間新嘅海鮮火鍋,所以就嚟試吓。入到嚟坐低睇咗Menu先知道原來佢仲有得食埋雞煲。打邊爐同埋食雞煲要用到嘅工具都好齊全,隔離仲有濕紙巾同埋乾紙巾我哋一坐低就已經攞咗調料過嚟俾我哋調配唔同時段有唔同價錢,而以最優惠嗰時段嚟講其實佢個價錢包埋雞煲又有海鮮盤真係好抵食,而且嘢飲只要加$20就可以任飲。雞煲上到嚟啲雞肉已經熟,店員提我哋可以用個木鏟炒下啲雞之後先至再食,上面因為加咗啲芫荽同埋其他配料,所以都好香我鍾意佢一上嚟雞嘅份量唔會太多,未至於話食晒啲雞之後就食唔落火鍋。佢喺我哋食完雞之後又會問我哋想唔想再添雞,咁安排都幾好呢個刺身拼盤好似係like咗佢哋嘅page嗰啲就已經會送,輕輕鬆鬆就得到小拼盤。佢嘅赤蝦都好大隻,又有希靈魚八爪魚同埋一啲貝類嘅刺身,嘗嘗鮮都OK。佢嘅海鮮拼盤上面龍蝦件真係好大份,我哋兩個人佢俾咗半隻龍蝦我哋,又有蟹,同蝦,其實食完呢啲都已經飽飽地。但佢嘅任食餐牌上面有仲有其他嘢食我哋都好想試,所以最尾真係食咗都唔少嘢
打邊爐同埋食 雞煲要用到嘅工具都好齊全,隔離仲有濕紙巾同埋乾紙巾
我哋一坐低就已經攞咗調料過嚟俾我哋調配
唔同時段有唔同價錢,而以最優惠嗰時段嚟講其實佢個價錢包埋 雞煲又有海鮮盤真係好抵食,而且嘢飲只要加$20就可以任飲。
呢個 刺身拼盤好似係like咗佢哋嘅page嗰啲就已經會送,輕輕鬆鬆就得到小拼盤。佢嘅赤蝦都好大隻,又有希靈魚八爪魚同埋一啲貝類嘅刺身,嘗嘗鮮都OK。