2016-06-24 209 瀏覽
早排見人係Facebook分享呢間火鍋店,個名夠晒出,仲有想試好耐既芝士雞煲,心動不如馬上行動,即刻約埋朋友仔去試下先。鋪頭比較近奧運站,唔算難搵。一入去可能平日的關係,客人唔算特別多。見網上面大部份人都係推介芝士雞煲,我地當然唔執輸即刻叫個先。黃金芝士雞煲估唔到芝士雞煲仲可以配辣喎,而且麻同埋辣既程度都可以選擇,芫茜、芹菜、洋蔥等等既配菜都俾你揀份量。一上台是幾片芝士鋪係面,引得人口水直流。煲滾左之後,芝士亦都開始溶,均勻咁佈滿係面層雞件上,但美中不足的地方是芝士份量略嫌少了一點,只得面層的雞件可沾到芝士,下層的則麻辣味比較重。但值得一讚的是雖然只叫了半隻雞,但雞肉數量頗多,不會像別的餐廳般大部份只是雞骨。芝士竹輪芝士愛好者當然唔可以放過,普通獅子狗已經滿足唔到我啦。咬開一半,入邊既芝士即刻湧出來,好滿足啊。唐生菜菜既款式好多,我地就揀左唐山菜。夠新鮮夠健康。三式餃子有鮮蝦雲吞、韭菜餃、魚皮餃,一次過滿足晒我三個願望。韭菜餃入邊個餡好香,雖然唔太大件,但呢個份量岩岩好。雙拼滑(蝦、墨魚)呢度既蝦滑、墨魚滑絕對值得一試。而且係手打,食得出非常彈牙。份量夠多,我地食極都仲有。就咁睇$98

黃金芝士雞煲
一上台是幾片芝士鋪係面,引得人口水直流。

芝士竹輪

唐生菜
菜既款式好多,我地就揀左唐山菜。夠新鮮夠健康。

三式餃子

雙拼滑(蝦、墨魚)

份量夠多,我地食極都仲有。就咁睇$98好似有D貴,但食完覺得係值得。

韓國公仔麵
平時都係叫出前一丁,呢度竟然有韓國公仔麵,而且只係貴兩蚊,當然要試下啦。韓國公仔麵比較粗身、彈牙、掛湯力更強勁!我鍾意啊。

脆炸響鈴

響鈴係打邊爐必叫,呢度又點少得佢啊!淥幾秒就食得,吸晒湯汁一流呀!

兩個人眼闊肚窄,見到樣樣都想試,下次真係要適可而止,唔係又要食到捧住個肚走啦!
2016-06-13