2021-11-16 72 瀏覽
突然好想食pizza,講起食pizza我心入邊最掛住嘅,就係Pizza Maru嘅芝加哥薄餅,識食嘅當然會知我講乜。芝加哥薄餅無論批邊同餡料都係一流,勁芝味,個批非常厚實,無論係餅底定pizza邊都係充滿着香濃厚厚的芝士,因為有雙倍馬蘇里拉芝士同芝士條,加埋pizza邊嘅糖霜粉,真係食過返唔到轉頭。今晚我哋叫咗兩個Pizza,一個係太陽蕃茄芝加哥,除咗以上所講極好食嘅餅底同Pizza邊,餡料都非常唔錯,有辣肉腸、蕃茄、巴馬臣芝士、香芹片,醬料係用番茄醬(傳統最正)。食落去啖啖都係芝士,真係冇得頂。另一款Pizza我哋叫咗群蟹派對,呢個就係普通嘅pizza餅底,但勝在材料夠豐富,分別有蟹肉、大大隻鮮蝦、紫洋蔥、蘑菇、木魚花等等,醬料係BBQ醬同蕃茄醬,非常香濃惹味。材料裏面蟹肉同蝦係最多嘅,都真係足料㗎!另外我哋叫咗紫蘇炸魷魚圈,魷魚圈嘅份量都好大,每一個嘅size又好大,熱辣辣炸得香脆,魷魚彈牙,配埋伴碟嘅爽脆椰菜沙律,可以中和下炸嘢嘅熱氣都唔錯。飲品方面我哋叫咗pineapple flora tea, 飲落唔甜,有茶嘅甘味,又有菠蘿香同花香,都幾好飲㗎!