其實到今日先寫可能太遲,但係就係試下係apps度寫一次。食呢次之前試過同屋企人食一次,所以今次其實都預早一個星期訂位,因為我都知星期日會比較多人,不過最後都係兩日前confirmed一次。一早訂左十二個人,六點鐘,所以餐廳方面就留左最入面最大張圓枱比我。由於呢日係星期日所以店主當日係鋪頭,我同朋友亦都早少少到去拎位同睇下餐牌。佢見我地坐齊人就問我地今日係慶祝咩日子,跟住就同佢講預祝我生日既,然後就問我比個預算佢,佢就order廚房整野食比我地,咁我地就唔使諗太多。其實整出黎既食物總額我覺得係完全值得既,就算比我比多兩成價錢一個我都覺得值得,因為食物既質素同員工既服務都做得好好另外仲有喇沙,多寶魚,炒飯仲有燒羊架冇影到 特別係羊架,羊架少少既羶味係佢應有既,而且老細亦問我地有幾多個唔食羊,我地都按番我地食既人數要左9份。最後老細仲送左梳乎里,雪糕,cheese cake同焦糖布丁做甜品,湯,頭盤,飲品一人一份而且飲品可添飲,我地最後食到好回味,亦都怕老細會繼續出,所以我地都唔會浪費食物,足夠食飽就ok,叫老細停,大家要注意啊!同晚亦都有好多枱客慶祝生日,餐廳亦會準備生日歌,如果你有特別
其實到今日先寫可能太遲,但係就係試下係apps度寫一次。

另外仲有喇沙,多寶魚,炒飯仲有燒羊架冇影到

同晚亦都有好多枱客慶祝生日,餐廳亦會準備生日歌,如果你有特別既歌佢都會盡量幫忙,老細更會親自出馬為你慶祝及奉上蛋糕。成晚慢慢食下食下都坐左成三個鐘頭。

PS:老細其實係好好人而且好健談,亦更有風趣,當晚我地有小朋友,開頭見到老細非常之怕,因為
老細個樣嚇一嚇小朋友(希望老細見到此post唔好見怪,在此先致歉
),但係食下食下老細出動發光公仔,加埋老細既風趣同幽默感令小妹妹笑起來,令我諗起,係呢個時代係呢個地方經營一間西餐廳可以做到咁多年係有幾咁艱難,員工們既服務亦到好好,我希望呢間餐廳會一路長做長有。以後有機會都會抽時間再黎。
梳乎里
雪糕球