2011-08-02
早兩日係我咁大個仔其中一個好重要嘅日子!哈哈......就係小弟向相識三年嘅女朋友求婚!經千挑萬選之下揀左呢間餐廳!之前一早已經上去同佢地個經理夾好晒個rundown,之後懷住非常緊張嘅心情迎接當晚求婚嘅一刻!一去到已經安排左預訂嘅海景窗口位比我,跟住我同女朋友一路談心一邊食生蠔、煙三文魚沙律、鵝肝、龍蝦湯,味道還可,但生蠔略嫌海水味太重有點咸,但都好新鮮。跟住主菜我地點左肉眼、同帶子意粉,兩個都好味,值得一讚!尤其個肉眼勁正!女朋友食得好滿意之際,突然滿佈煙花嘅求婚蛋糕及99支玫瑰在我女朋友面前出現,然後經理比支咪我唱首你的名字我的姓氏,氣氛已經好高脹,其他枱嘅客人十分幫手,一路拍手一路叫嫁比佢,最終我女友感動得流下眼淚,激動的講一句I do!雖然我都有八九成把握,但係我當然係想我地都畢生難忘吖,一生人一次嘛,bay view完全配合到我想要嘅效果,雖然張單都唔算平但.....都值得嘅!最後開左支香檳請晒在場的客人飲,就係喺咁完美的氣氛下完成我嘅人生大事!特別嗚謝當晚所有有份幫手歡呼嘅食客及餐廳之安排!