2020-03-23
金 ($1380) (含前菜、刺身6款、白飯魚湯、壽司、天婦羅、抹茶、甜品)-前菜三款玻璃魷魚有淡淡既海水味道,一入口就感覺到濃厚既鮮甜味道三文魚籽豆腐既豆味好出,口感少少硬身,所以令到夾既時侯唔會整到散哂-✨刺身6款(池魚、油甘魚、凡立貝、象拔蚌、生蠔、瀨尿蝦)油甘魚油份充足,係水準之作象拔蚌好新鮮,好爽口同埋鮮甜凡立貝好爽口彈牙瀨尿蝦刺身真係第一次食,用左醬油漬,味道咸咸甜甜,幾特別-✨白飯魚湯有頗多條白飯魚bb係湯入面,暖胃之選-✨天婦羅一份好高質既天婦羅,用料一點都不平價,有蝦、鮑魚、甘鯛。鮑魚好特別同有驚喜,原本以為會冇咩味,但食落有一陣清甜既味道海蝦天婦羅發揮到應有既水準甘鯛外邊好脆,入面依然維持到水分有魚味-✨蒸物海膽蘿蔔先用高湯蒸左蘿蔔之後,再放大大件海膽係蘿蔔上面,感覺幾新穎~-✨海蝦蒸蛋海蝦蒸蛋好滑溜,火候控制得好好,海蝦既精華滲透哂入去蒸蛋之中-✨中拖羅、鯖魚壽司鯖魚壽司味道清新,上面配有魚籽醬,酸味適中中拖羅壽司油脂充足,油脂充斥係口腔中,係難以忘懷既中拖羅-✨有機抹茶差唔多飽同食完既時間,餐廳比左一份有機抹茶我地品嚐,食飽飽飲啖抹茶~-✨草莓蘋果奶凍有一層魚膠
前菜三款
玻璃魷魚有淡淡既海水味道,一入口就感覺到濃厚既鮮甜味道
✨刺身6款(池魚、油甘魚、凡立貝、象拔蚌、生蠔、瀨尿蝦)
油甘魚油份充足,係水準之作
象拔蚌好新鮮,好爽口同埋鮮甜
凡立貝好爽口彈牙
瀨尿蝦刺身真係第一次食,用左醬油漬,味道咸咸甜甜,幾特別
✨白飯魚湯
有頗多條白飯魚bb係湯入面,暖胃之選
✨天婦羅
一份好高質既天婦羅,用料一點都不平價,有蝦、鮑魚、甘鯛。
海蝦天婦羅發揮到應有既水準
甘鯛外邊好脆,入面依然維持到水分有魚味
✨蒸物海膽蘿蔔
✨海蝦蒸蛋
✨中拖羅、鯖魚壽司
鯖魚壽司味道清新,上面配有魚籽醬,酸味適中
中拖羅壽司油脂充足,油脂充斥係口腔中,係難以忘懷既中拖羅
✨有機抹茶
✨草莓蘋果奶凍
有一層魚膠凍係奶凍既上面,令到成個甜品望起上黎更加完整,奶凍奶味幾濃郁同埋好滑,唯一美中不足就係草莓酸左少少。