2018-05-10 233 瀏覽
今日做嘢。搭叮叮既時候見到有間辣蟹專門店。咁我梗係即刻打電話約齊班fd。一齊黎試下啦😁。佢既位置都算就腳。地鐵站。山道出口。行大約5分鐘。又或者搭叮叮都見到☺️ 咁鋪頭既裝修好光猛。大約可以容納60人左右坐得比較寬敞😚當日係星期三晚但都爆場。可想而知食物質素一定好好呢☺️ 一坐低見到餐牌入面有水蟹粥。同避風塘炒蟹。為食既我。即刻叫黎試下不過可能我果日太晏去到(8點)。去到已經冇晒避風塘炒蟹啦。。😭所以叫左避風塘炒蝦二食同埋其他小食。 咁首先黎個蒜香凍螺。佢用左好多蒜頭黎浸。但蒜味又冇過重。淡淡既蒜香加上佢啲螺肉浸得好彈牙。食到真係想連手指都食埋 跟住黎既就係水蟹粥上枱時見到窩足黃黃的而且佢仲放左成隻水蟹係入面非常足料。食落好重蟹味而且啲粥啱啱好。唔會太"杰"。我地個個都爭住食左幾碗 最後黎既係避風塘蝦二食。佢係有個避風塘蝦同炒米粉。佢啲蝦肉質飽滿非常彈牙😍同埋個避風塘(醬?)調味小小辣。又唔係太辣。啱晒我呢啲唔食得辣既人😚。仲有就係個炒米粉。佢加埋呢個避風塘醬去炒。真係非常好味。。食到停唔到口。差啲想叫多個😂😂 呢度啲小菜價格好實惠。。3個人食埋單都係750

同埋其他小食。

跟住黎既就係水蟹粥

呢度啲小菜價格好實惠。。3個人食埋單都係750左右。所以下次想食避風塘炒蟹我一定黎呢度再食🤗

10 分鐘 (堂食)
  • 水蟹粥 。避風塘炒米粉